15 Kasım 2010 Pazartesi

Mağaralar ve Sığ Denizler

Yeryüzü belgeselinin görüntülerinden oluşan dosyaya pek ilgi gelmeyince kalan bölümleri tek tek hazırlamakla uğraşmayalım demiştik Umut'la, ama görsel açıdan o kadar çarpıcı bir dizi ki Planet Earth, izlerken deli gibi screenshot almayı bırakamadık. Almışken yayınlamamak da olmaz, hem arşiv arşivdir :) Başta planladığımız gibi daha uzun bir zamana yaymak yerine arka arkaya yayınlayarak bu hafta içinde hemencecik bitirmeyi, bir de her bölüme ayrı bir yazı ayırmak yerine tek kayda iki bölümü sığdırmayı kararlaştırdık. Bugünkü görseller Mağaralar (Caves) ve Sığ Denizler (Shallow Seas) adlı bölümlerden.










































Diğer bölümlerden görüntüler:
Bir Kutuptan Diğerine (From Pole to Pole)
Dağlar (Mountains)
Tatlı Su (Freshwater)
Çöller (Deserts)
Buz Dünyaları (Ice Worlds)
Büyük Ovalar (Great Plains)
Tropikal Ormanlar (Jungles)
Ormanlar (Seasonal Forests)
Okyanusun Derinlikleri (Ocean Deep)

4 yorumcuk:

Claire De Lune dedi ki...

bir insan bir belgesel serisini birden fazla izler mi? Evet BBC Planet Earth serisi olunca sanırım bu mümkün. Gerçekten mükemmel adamlar inanılmaz. Seslendiren David Attenborough için bile izlenir, her bir şeyi ayrı bir keyif:)

Vira Vira Dora dedi ki...

Merhaba, acikcasi ben büyük ilgiyle takip ediyorum Planet Eart screencap serisini, tum bolumleri yapmaya karar vermenize de cok sevindim. İzlemis degilim fakat bu goruntuleri gordukten sonra kayitsiz kalmak mumkunsuz, en kısa zamanda izleyecegim. Simdilik bu gorseller beni idare etsin. Fevkalade guzellikler :)

Adsız dedi ki...

Planet Earth doğayı ve o kadar büyük bir savaşı önünüze mükemmel animasyon ve çekimlerle seren bir belgesel. Kesinlikle tavsiye ederim.

Jane Jones dedi ki...

ilgi olmaz olur. hepsinin yanında birer yıldız var reader'ımda. =) ellerinize sağlık.