9 Ağustos 2010 Pazartesi

Online Oyunlar 6: İğrenç Oyunlar

Bu anormal yazın katlanılmaz sıcağı altında girişle falan uğraşmadan hemen konuya geçelim: Bu yazıda kanlı sidikli kusmuklu oyunlar bulacaksınız. Tabii ki birçok oyunda özellikle kan ve şiddete rastlamak zor değil, fakat bu yazıda özellikle grotesk öğelerin merkezde olduğu oyunları seçmeye çalıştım. Seçtiğim her oyunun bana hitap ettiğini söyleyemem, bazı oyunları kendi zevkimden çok başlığa uygunluklarını düşünerek seçtim, konunun iğrençlik olduğu göz önüne alınırsa bu da normal olsa gerek :) Buna rağmen buradaki birçok oyunu grafik anlamda iğrenç bulmayabilirsiniz açıkçası, bazıları konularını normalde iğrenç kabul ettiğimiz şeyler üstüne kurmuş olsalar da cartoony çizgi stilleriyle daha çok Nickelodeon'dan fırlamış gibi duruyorlar ("Aaah!! Real Monsters'ı" hatırlayan var mı? İnsanların ayak tırnakları para sayılıyordu canavarların dünyasında). "Neden insanlar böyle şeylerden eğlenir" ve "neden birisi yellenince güleriz?" gibi soruların cevaplarını en iyi sosyal bilimlerle uğraşan insanlar verecektir herhalde. Tabii ki, serinin diğer yazılarında olduğu gibi, bu konuyu işlemenin temel amacının insanları iğrendirecek şeyleri değil eğlendirecek şeyleri paylaşmak olduğunu, bütün bunların gerçek olmadığını ve oyun olduğunu, basit anlamda eğlence sunmak için yapıldıklarını akılda tutmakta fayda var. Standart uyarıyı geçeyim; eğer belli bir yaşı aşmamışsanız (18?) veya bu tarz içerikten rahatsız olacak bir karaktere sahipseniz veya kalp rahatsızlığı gibi şikayetleriniz varsa bu oyunlara göz atmayın. Eğer bu oyunlara bakıp eğlence amaçlı olduğunu idrak edemeyecek kapasitedeyseniz, içeriklerini çok ciddiye alıp gerçek hayatta uygulamayı falan düşünecek kadar uçmuşsanız, içinde bulunduğunuz sağlıksız ruh durumunun yarattığı sonuçlardan dolayı hiçbir sorumluluk kabul etmiyoruz.

The Last Stand 2



Konu iğrençlik olunca, internette dolanan milyonlarca zombili oyun arasından bir tane koymasam olmazdı, o da tabii ki en başarılı bulduğum olanı olacak. Gerçekçi bir şekilde karınları patlayan, kafaları kopan zombiler içeren ve aynı zamanda zevkli bir oyun oynamak istiyorsanız Last Stand 2'ye göz atın derim.

http://armorgames.com/play/1443/the-last-stand-2


Hobo Serisi



Hobo, mağara adamı kılıklı bir kardeşimiz. Kendisiyle uzlaşmaya meyilli olmayan insanlara karşı kullandığı ataklar ise sıradan bir dövüş (Beat'em Up) oyununa göre biraz farklı. Hobo rakiplerinin üstüne kusuyor, tükürüyor, sümkürüyor, işiyor ve daha birçok şey yaparak onları etkisiz hale getirebiliyor. İlerledikçe eklenen ilginç kombolar da cabası. Grafikleri sevimli (!) bu oyunun kendisi de gayet zevkli açıkçası.

http://armorgames.com/play/2529/hobo
http://armorgames.com/play/4953/hobo-prison-brawl
http://armorgames.com/play/5673/hobo3-wanted


Amateur Surgeon



Her zaman bir cerrah olmayı istemiş olan pizzacının ayağına bu şans gelirse ne yapar? Gerçek hayatta ilk denemesinde hapse girer ama neyse ki bu bir oyun. Kendi mekanını soymaya gelen hırsızı kendi pizza malzemeleriyle tedavi edecek kadar da iyi niyetli bir çocuk laf aramızda. Pek iğrenç sayılmaz esasında, cartoony grafiklerin eşlik ettiği komik bir doktorculuk oyunundan bahsediyoruz, bizim bildiğimiz anlamdaki doktorculuktan daha bile saf kalıyor esasında :)

http://games.adultswim.com/amateur-surgeon-twitchy-online-game.html



Dark Cut Serisi



Amateur Surgeon'un gerçekçi grafiklisi ve ciddi takılanı. Açık yaralar görmeye hazırlanın.

http://armorgames.com/play/40/dark-cut
http://armorgames.com/play/353/dark-cut-2
http://armorgames.com/play/2636/dark-cut-3


Bla Bla?



Oyunun adı uzakdoğu dillerinden birinde olduğu için çeviremiyorum ne yazık ki, söz konusu flash dosyası olunca Google Translate de işlemiyor ne yazık ki. :) Neyse ki oynamak için dil bilmeye gerek yok. Tepenizden pisleyerek sizi vurmaya çalışan bir arkadaşın poposuna parmak fırlatıyoruz bu oyunda. Yaratıcılık böyle bir şey. (Bu oyunu serinin 2. yazısının sonunda vermiştim, oradan hatırlıyor olabilirsiniz)

http://www.mikewang.org/images/chimgam9.swf


Naked Woman - Steep Hill



Oynamaktan çok, farklı seçenekleri seçip sonuçlarını izleyebileceğimiz ilginç küçük bir seyirlik Naked Woman. Adı üstünde, çıplak koca göğüsleri yüzünü kapatan bir kadının dik bir yokuştan aşağı bisikletle inişini görüyoruz, onu ne şekilde düşüreceğimiz ise bize kalmış.

http://www.newgrounds.com/portal/view/203507



Acne Be Gone



Açıkcası bu oyun advergame (reklam oyunu) gibi gözüküyor, ama o kadar amatörce yapılmış ki bunun bir reklam ajansından falan çıktığını pek düşünemedim. Yukarıdaki hiçbir oyundan iğrenmediyseniz, bir de bir ergenin suratındaki sivilceleri sıkmayı deneyin bakalım.

http://flashghetto.com/games/acne_be_gone


Catch-A-Shit



Tuvaleti tutturmak konusu genelde küçük tuvalet dediğimiz eylem için konuşulur ama bunu bir adım öteye taşımak neden mümkün olmasın? Dışkı parçalarını zıplatarak tuvalete ulaştırmak... Bunu ciddi ve anlamı gözükebilecek bir cümlede toparlayabilmem mümkün değil maalesef.

http://www.funny-games.biz/catchashit.html


Drunken Pee



Bu da bir advergame, reklamın öznesi olan J2O'yu merak edip araştırdım, barlara gidip içki içemeyen insanlara yönelik geliştirilmiş alkolsüz bir içecekmiş. Oyunda ise alkol aldıkça azalan tuvalete nişan alma kabiliyetimizi test ediyoruz. Buna benzer daha güzel grafikli bir oyun vardı ama bulamadım ne yazık ki (bu versiyonda ıskaladıkça tuvalet bile kirlenmiyor)

http://www.tripleplaygames.com/drunken_pee.php



Don't Whack Your Boss



Zombileri vurduğunuz ya da yaratıkları patlattığınız oyunlardan biraz daha farklı olarak, bu oyunda başımıza gelip söylenen patronumuzu etkisiz hale getiriyoruz, bu da pek politik yöntemlerle olmuyor tabii ki. Pek oyun denemez ama eğlenceli olduğu kesin:

http://winklerdaily.com/anger-management-land.php


Floater



Filmlerde olur ya hani, nehir kenarında bir ceset bulmuştur çocuklar, yaşayıp yaşamadığını kontrol etmek için bir ağaç dalıyla didiklerler hareketsiz kütleyi. Bu korku anı çok işlenip klişeleşmiş olduğundan olsa gerek, bu oyunda işler biraz değişik, nehirde bulduğumuz cesedi elimizdeki dalla dürtükleyip oraya buraya çarptırmaya çalışıyoruz.

http://games.adultswim.com/floater-twitchy-online-game.html


The Torture Game 2



Oyundan çok bir simulasyon kutusuna benzeyen bir yapım bu. Asılı bir adama farklı şekillerde işkence yapabiliyorsunuz. Böyle yazınca korkunç geliyor ama gerçekçi olmaya çalıştığı halde pek de öyle olmayan bu eğlencelik kutu temel olarak kendi Tarantino (ya da Eli Roth) sahnenizi çekmekten öte bir deneyim sunmuyor esasında. Çok korkmanıza gerek yok yani, ama yine de kan man tutuyorsa, insan parçaları görmekten tiksiniyorsanız bakmayın. (Sayfanın alt kısmındaki "benzer oyunlar"dan da bir şeyler bulmak mümkün buna benzer)

http://666games.net/Violent/Flash/Play/601/The_Torture_Game_2.html


Shit Sweeper



Minesweeper'ın dışkılı versiyonu.

http://www.flash-game.net/game/2865/shit-sweeper.html


Spewer



Öyle bir platformer düşünün ki, karakteriniz önüne çıkan boşlukları zıplayarak aşmak yerine, boşluklara kusup onları doldurup sonra içinde yüzerek karşıya geçiyor. Oyun olarak gayet eğlenceli, fizik temelli ilginç bulmacalar sunuyor.

http://www.newgrounds.com/portal/view/494129


Shit Street



Yerdeki pisliklere değmeden ne kadar gidebilirsiniz, görmek için oynayın.

http://www.owensworld.com/flashgames/play-393.htm


Super Karoshi



Esasında Super Karoshi iğrenç diyebileceğimiz bir şey içeren bir oyun değil, bundan çok daha fazla cartoony şiddet içeren (ki buna şiddet denebilir mi bilmiyorum) oyunlar var . Bunlara örnek olarak Thing Thing Arena 3 ya da Zombie Wars verilebilir. Bu tarz oyunlara çok sık rastlandığı için, başarılı olsun ya da olmasın bu yazıya dahil etme gereği duymadım bu oyunları.

Karoshi'ye gelince, altı üstü basit geometrik formlardan oluşan karakterimiz ölünce komik bir şekilde patlıyor ve kanlar fışkırıyor üstünden. Ama oyunda ilerlemek için yapmamız gereken şeyin her bölümde karakterimizi o şekilde öldürmek olduğu düşünülürse, fikre ve oyunun başarısına ithafen buraya koymak gerek diye düşündüm :)

http://armorgames.com/play/3784/super-karoshi

__________________ O __________________

Eğer kaçırdıysanız, bu serinin önceki yazıları:
Online Oyunlar 1: Basit, yaratıcı, hızlı
Online Oyunlar 2: Zaman/mekan bulmacaları
Online Oyunlar 3: Sanat için sanat?
Online Oyunlar 4: Web ve 3D
Online Oyunlar 5: Adventure

6 yorumcuk:

We are the Hippies dedi ki...

uehue süpermiş en kısa zamanda deneyeceğim xD

Judy Abbott dedi ki...

harika yazı, oyunlara da bayıldım:)) iğrenç değil de daha çok komik geliyorlar bana :))

even better than the real thing dedi ki...

Bu serinin yazılarını çok özlemiştim, 'iğrenç oyunlar' da süper bir konsept olmuş. Daha önceden bildiğim birkaç tanesini saymazsak eve gider gitmez denemek için acaip heveslendiğim oyunlar bunlar. Bayıldım.

Çavlan dedi ki...

dark cut 2'nin bağımlısı oldum :(

Ahmet Kamil Keleş dedi ki...

Benim ekleyeceklerim:
*Don't Shit Your Pants Karakterinizi yazılı komutlarla yöneterek tuvalete yetiştirmeye çalıştırdığınız bir adventure
*Five Minutes to Kill (Yourself) serisi
*Human Centipede: The Game (o filmin gayriresmi Flash oyunu)
*The Parrot Snatchers da mizah anlayışının karanlığıyla dikkatimi çeken bir adventure oyunuydu

Unknown dedi ki...

Naked Woman'dan hentai oyunlarına ulaşmamızı mı hedefliyodun mübarek ramazan ayında?