26 Mayıs 2016 Perşembe

Yeni oyun: Eklips ve diğer gelişmeler!

Belki hâlâ hatırlayan vardır, Kediler ve Kitaplar’ın yazma konusundaki zayıf tarafı olarak uzun süredir (yaklaşık 6 sene) kendi flash oyunlarımı geliştiriyordum.
http://umutdervis.com/
Bunlar oynanış açısından çoğunlukla zaman öldürmelik çerez oyunlar olsa da, hepsini severek ve sürekli daha iyisini nasıl yapabileceğimin yollarını arayarak yapmıştım, keza aklımda her zaman daha da ilginç ve ilgi çekici oyunları yapabilecek birikime ulaşmak vardı.

Tabii bu sırada büyüdüm, dünya değişti, flash öldü, hayalini kurduğum oyunların bazılarını unuttum, bazı hayallerim ise yenileriyle yer değiştirdi. Aynı zamanda hepimize olduğu gibi, hayatın acı gerçekleri dediğimiz suratsızla istemediğim bir sıklıkta aynı masaya oturup sıkıntılı ve uzuuun toplantılar yapmak zorunda kaldığımı söylememe gerek yoktur sanıyorum.


Uzun süredir, Çavlan’ın da yazarlığından faydalanarak birlikte bir şeyler üretmeyi düşünüyor ama nereden başlayacağımızı bilemiyorduk. Karar verdiğimizde, elimizde başlayabileceğimiz tek değil birkaç tane proje olduğunu farkettik. Adventure'dan visual novel'a farklı türlerde birden çok projeye kolları sıvadık.

Şimdilik üstünde çalıştığımız her şeyi duyurmak için erken olsa da, yeni sosyal medya hesaplarımızdan yeni evimiz Strange Cat ile ilgili daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Facebook + Instagram + Twitter
(Facebook sayfamızı beğenerek bize destek olmak isterseniz mutlu oluruz.)

Uzun süre sonra ilk yetişen oyunumuz, şansına yine benim tek başıma başladığım ve gelecekteki projelerimizden farklı olarak küçük zaman aralıklarında oynanabilecek hafiflikte bir oyun olan Eklips oldu.



Eklips, merkezde duran sabit bir blok etrafında kareler tamamlayıp temizleyerek olabildiğince ilerlemek üzerine kurulu bir bulmaca oyunu. Tetris’tekine benzer şekilleri oyun alanının etrafında sürükleyip uygun gördüğümüz yerde bırakıyor ve merkeze doğru ilerlemelerini sağlıyoruz. Bu parçalar, üstünde sürüklendikleri kenar değişince dönüyor. Asimetrik olan parçaları da boş bir duvara fırlatarak tepetaklak dönmesini sağlayabiliyoruz, tabii oyun alanında bunu yapabilecek boşluğun olması gerekiyor.



Bu basit kurallara ve oynanışa rağmen, oyunda ilerleyebilmek için düşünerek oynamak gerekiyor, çünkü oyun alanının geometrisinden dolayı yok ettiğimiz karenin dışında kalan parça sayısı daha yüksek sayıda kalmaya eğilimli ve kareleri uygun zamanlarda yok etmezsek bunlar merkeze doğru ilerleyecek yön bulamayabiliyor, veya istemediğimiz şekiller oluşturacak biçimde birbirlerini sıkıştırabiliyorlar.



Bu noktada oyunun nasıl davrandığını gözlemleyip anlamanız ve kararları ona uygun vermeniz gerekiyor yoksa oyun çok kısa sürebiliyor.

Eklips’i App Store’dan bir süreliğine 1.99 dolara satın alabiliyorsunuz. İlginizi çekerse güzel yorumlarla da desteğinizi esirgemezseniz çok seviniriz.

Bu arada merak edenler için: Yıllardır oldukça küçük bütçelerle çalışıyoruz ve yaptığımız işi yapabilmemizin nedeni zengin insanlar olmamız değil, istediğimiz şeyleri yapabilmek için birçok şeyden fedakarlık etmemiz. Kediler ve Kitaplar’ı biraz farklı kılan da bu çaba ve fedakarlıktan başka bir şey değil esasında. O yüzden ilerde sizin için daha sık (ve daha iyi) içerik üretebilmemiz için her birinizin desteğinin ayrı önemi var, o yüzden hepinize şimdiden teşekkür ederiz.




Eklips’i satın almak için sizi buraya alalım.


10 yorumcuk:

Adsız dedi ki...

Umut merhaba.
Seni, sizi, blog sayfanızı ve elbette o küçük oyunlarını takip eden biri olarak öncelikle tebrik ederim. Çok başarılı bir iş çıkarmışsın. Çalışmalarınızı takdir ediyorum. Aynı yaratıcı bişeyler yapma duygusu bende de var ve ne demek istediğini gayet iyi anlıyorum. Umarım her şey yolunda gider ve gelecekte bizleri şaşırtmaya devam edersin. Sevgi ve saygılarımla..

Unknown dedi ki...

Oyun güzele benziyor. Serbest mod tetris demek yanış olmaz herhalde. Zaman geçirmek için oynanabilir helede tetrisi yıllarca nefes almadan oynayan ben tarafından. Destek olmak isterim ama İOS kullanmıyorum. Eğer Android versiyonu gelirse satın alırım.Tebrikler Teşekkürler

Umut dedi ki...

Erhan, çok teşekkürler güzel yorumun için.

Eyyüp, Android'e çıkaracağız muhtemelen ama şimdilik zaman veremiyorum. Kesinleşince tekrar duyururum elbet, desteğin için çok teşekkürler.

closet monkey dedi ki...

Ooo harikulade! Elbette destek çıkabildiğimiz kadar çıkmak isteriz size.Siz yeter ki birlikte pc oyunları da yappın, bloğa da dönün. Çok heycanlı tebrikleeeer!

even better than the real thing dedi ki...

valla harika. ikinize de kocaman tebrikler, kucak dolusu sevgiler. umarım başarılı olur.

Umut dedi ki...

Sevgili closet monkey ve even better, teşekkürler arkadaşlar güzel yorumlarınız ve desteğiniz için. Blogun taa ilk zamanlarından bu yana bizi yalnız bırakmadınız, sağolun varolun :)

Silinmis Hayaller dedi ki...

Cok takdir ediyorum sizi arkadaslar, benim hayallerimi gerceklestiriyorsunuz.

Canay dedi ki...

güzel çalışma

Levent dedi ki...

Hocam ben de 8 kişilik bir takımla oyun yapıyorum fakat seni kıskanıyorum bu konuda. Grafikleri çok uygun kullanıyorsun, kodlarını titizlikle yazdığın da belli, tek başına yaptığını biliyorum çok şaşırtıyor işte. Eksik bırakmıyorsun. Ne kadar kıskansam da tebrik ediyorum.

Umut dedi ki...

Teşekkürler Levent :)