12 Mayıs 2014 Pazartesi

Yeni Oyun: Moonhex

Yeni oyunum nihayet yayınlandı. Oynamak isteyenleri buradan alalım.



Neden nihayet? Çünkü 4 sene önce uğraşmaya başladığım bu oyunu, sürekli bir şeyler ekleyip karman çorman hale getirdikten sonra toparlayamayıp bırakmaya karar vermiştim o zamanlar. 6 ay kadar önce geri dönüp bitirdikten sonra yayınlanmasını beklerken de bir 2 ay geçti. Oyun bittikten sonra reklam veren sponsoru belirsizlik içinde beklemek oldukça eziyetli bir süre olduğu için, o sırada geçen zamanı ayrı bir 4 sene gibi hissettim.

Oyun, kasabasına kalıcı barışı getireceğine inanılan güçleri bulmak üzere yola çıkan kahramanımızın hikayesini anlatıyor basitçe. Şahsen benim oynamayı en çok sevdiğim oyunlarımdan biri oldu ama ilerledikçe oldukça zorlaşıyor, o yüzden kim ne kadar sever bilemiyorum.

Bunlar dışında bu oyunun benim için başka türlü bir önemi daha var. 5 sene önce giriştiğim oyun geliştirme işini farklı bir şekilde devam ettirmeye karar verdim. Bedava oyunlar yapıp, sonra bunları sponsorlara beğendirip finanse etmek yerine, o sistemde pek mümkün olmayan biraz daha farklı ve sıradışı olmasını umduğum bir şeyler denemek istiyorum. Hatta denemek istiyoruz demek daha doğru olur çünkü yeni oyunumuza Çavlan’la birlikte başlıyoruz :)

Umarım bütün bu deli süreç boyunca Kediler ve Kitaplar’a biraz daha fazla yazı yazma imkanı da buluruz geçen seneye göre.

Linki görmeyenler için tekrar vereyim, oyunu oynamak için tıklayın.





















5 yorumcuk:

yesillimon dedi ki...

çok beğenecekmişim gibi bir his var içimde :) eve gider gitmez açıp oynayacağim.. çavlan'la birlikte yapacağınız yeni farklı oyun haberine çok sevindim. merakla bekliyorum!

prohackertarkan dedi ki...

oynadım ben eline sağlık
nefis olmuş
7. günde öldüm
bu bir işaret olsa gerek :D

Franziska dedi ki...

tebrik ederim. :) cidden bravo

Levent dedi ki...

Çok harika olmuş gerçekten. Yetenekler açılmadan bir önceki bölüm beni bitirdi diyebilirim çok zorlandım abi. Yetenekler bi açıldı tamam dedim rahatlık :D Tebrik ediyorum yeni oyunlarını bekliyorum...

Adsız dedi ki...

Eline sağlık Umut. Harika bir oyun olmuş. Hani derler ya "öğrenmesi basit ancak ustalaşması zor" diye, aynen öyle bir oyun bu. Gittikçe zorlaşıyor dediğin gibi ancak sonunu merak ettiğimden kasmaya devam ediyorum. Bakalım neler olacak? :)