19 Eylül 2013 Perşembe

Ruby Sparks

Yönetmen: Jonathan Dayton, Valerie Faris
Yazar: Zoe Kazan
Oyuncular: Paul Dano, Zoe Kazan ve Chris Messina
Tür: Komedi|Fantastik|Romantik
Yapım yılı: 2012
Süre: 104 dk.
Ülke: ABD
IMDb puanı: 7.1/10


Calvin Weir Fields, 19 yaşında yazdığı ilk romanıyla çok satanlar listesini alt üst etmiş ve birdenbire edebiyat dünyasının gözlerini üzerine çekmeyi başarmıştır. Gel gör ki, kendisi oldukça içe kapanık biridir esasında ve bu beklenmedik popularite onu oldukça bunaltmaktadır. Hayranları ve yayıncısı onun yeni kitabının ne zaman çıkacağını merakla bekleyip bu arada onu da gördükleri yerde sıkıştırmayı ihmal etmezken, o bu anları minimuma indirebilmek için olabildiğine içine kapanmıştır. Ayrıca ikinci romanına henüz başlayamadığı gibi içinden tek kelime yazmak da gelmiyordur.


Bu sırada rüyalarında bir kız görmeye başlar ve ona aşık olur. Bu kız gerçek hayatta karşılaştıklarından farklıdır ve onu çok etkilemiştir. Bunu terapistiyle paylaşır, o da kendisine bu konuda yazılı bir ödev verir gelecek sefere geldiğinde getirmesi için. Calvin de oturup Ruby’i, yani rüyalarının kızını kağıda dökmeye başlar böylece. Ta ki bir gün uyanıp, Ruby’nin ta kendisini evine yerleşmiş ve onunla yaşıyorken buluncaya kadar.

Ruby Sparks, gerçek dünyada geçmesinin sizi yanıltmasına izin vermeden ve gerçekçilik gözlüklerini bir kenara bırakıp izlemeniz gereken, bunu başarabildiğinizde oldukça eğlenceli dakikalar vaat eden bir “fantazi” yolculuğu esasında. Bu yönüyle sonuna kadar şaşırtıcılığını ve sürekliliğini korurken, diğer yandan da üstünüze gelmeyen tarzıyla, ilişkilere bakış açımızı sorgulamayı da es geçmeden, rahat ve sıradışı bir komedi izleme keyfi sunmayı başarıyor film.














8 yorumcuk:

SirEvo dedi ki...

"Orijinal bir senaryo arayanların ağzına bir parmak bal çalıp kaçan Jonathan Dayton, Valerie Faris ikilisi Little Miss Sunshine‘dan sonra yine enfes bir işle döndüler. Hayalindeki aşkı yaratmak için eline bir fırsat geçen yazarımız, bu fantastik filmde hem güldürüyor hem hüzünlendiriyor. 2012′nin en orijinal Hollywood filmlerinden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Tekrar tekrar izlememek için kendimi zor tuttuğumu da belirteyim." demiştim ben, gerçekten 2012'nin en güzel işlerinden.

Elizabeth dedi ki...

Seyrettiğimde yüzüme salak bir gülümseme oturtan biraz karmaşık,biraz çapraşık ama bir o kadar da şeker tadındaki izlenilesi yapıt :)

Melih Varol dedi ki...

Çoğunu veya tamamını izleyip bulanık bir şekilde hatırladığım güzel film. Muhteşem bir filmdi, izlemesi eğlenceliydi. En iyisi bu akşam tekrar izlemeyi düşünüyorum.

Gone home'u oynadım, keşif oyunlarını gerçekten pek hoşlanmam ama bunu oynarken kendimi ana karakterin yerine koyup Sam'e büyük bir sevgi hissettim. Bu oyuna benzer bir oyun oynayanlar tavsiye edebilir mi?

Survivor'ın ilk bölümünü izlediniz mi bu arada? 400. bölümüymüş bu bölüm. Bana kalırsa izlediğim en kötü bölümdü, 1 saatim ziyan oldu. One World'den bile kötü bir sezon bizi bekliyor.

Çavlan dedi ki...

izlemedik daha ama moralimi çok bozdun şimdi melih yaa :(

KadirBey dedi ki...

Konu ilgimi çekti bu tarz bir film arıyordum hemen indirdim yarın da izlerim herhalde.
Bu arada ben survivor'ın ilk bölümünü sevdim ama pek istediğim şeyler olmadı diye biraz gıcık oldum.

Melih Varol dedi ki...

Zaten Tina, Monica, Gervis, Laura, Kat ve Colton'ın dönmesi baştan gülünçtü, 10. dakikadan sonra hiç izlenmeye değmez sanırım.

Ama belki newbies'ler ile ilgili hoş bir kaç yorumum olabilir.

Çavlan dedi ki...

kadirbey & melih, izledik ilk bölümü, beğendik valla. gerçi colton hiç dönmeseymiş iyiymiş.

Kitaptan Filme dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.