26 Temmuz 2010 Pazartesi

Twilight'tan Öğrendiklerim

  • Bir vampir ilk göz göze gelişinizde kusacakmışçasına yüzünü buruşturuyor ve ağzını kapıyorsa, bilin ki size aşık olmuştur.
  • Birkaç halüsinasyon görmek uğruna yaşamınızı tehlikeye atmak, eğer o halüsinasyonlar vampir sevgilinizi içerecekse son derece mantıklıdır.
  • Vampirlere güven olmaz. Ama vampir sevgilinize sonuna kadar güvenebilirsiniz, kokunuzun karnını acıktırdığını ve sürekli sizi öldürüp kanınızı içme arzusuyla savaştığını bildiğiniz halde.
  • İnsan kokunuzu kapatmanın yolu saçınızı açmaktan geçer.
  • Erkek arkadaşınızın geceleri gizlice evinize girip sizi uyurken seyretmesi -üstelik bunu daha siz tanışmadan önce yapmaya başlaması, hiçbir şekilde hastalıklı ya da sapıkça değil, tersine, şirindir.
  • Vampirler diğer vampirler ve kurtadamlar tarafından rahatlıkla öldürülebildikleri halde kendilerini öldüremez. Kendilerini öldürtmek istiyorlarsa, yapmaları gereken bir hayli karışık ve uzun bir işlemdir (başka bir ülkeye uçmak, orada tüm insanlara vampirlerin var olduğunu göstermek yani parıl parıl parlamak, bu arada insanların bunu bilmesini istemeyen vampirlerin gelip kendisini mahkemeye çıkartmalarını ve idam cezası vermelerini beklemek).
  • Sarımsak, haç, tahta kazık, bunlar vampirlere işlemez. Aynada gayet görünürler. Tabuta ihtiyaçları da yoktur. Vampirler asla uyumaz. Vampirler hızlı araba kullanmayı sever. Vampirler güneş ışığında yanmaz. Parlarlar.
  • Eğer hayatınızın aşkı sizi terk edebileceğini ima ederse, bolca kekeleyin. İşe yarayacak, vampiriniz sizi bırakmayacaktır.
  • Eğer hayatınızın aşkı ileri gidip de sizi terk ederse 1- geceleri kesintisiz bağırın, 2- size aşık olan saf arkadaşınızı duygusal destek olarak kullanın, 3- intihara meyilli eylemlerde bulunun. İşe yarayacak, vampiriniz size dönecektir.
  • Eğer bir babaysanız, kızınız bir oğlana yumruk atarken elini kırdı diye endişelenmeyin. Hatta oğlanla görüşmeye devam etmesi için onu cesaretlendirin.
  • Etrafındaki herkesi afallatacak, yeryüzünün gördüğü en güzel kadının saçının uçları sarı, dipleri siyahtır.
  • Kurtadamların, insanlara varlıklarından bahsetmeleri kesinlikle yasaktır. Ama bir nevi oyun gibi, ipucu vererek tahmin etmelerini sağlayabilirler.
  • Ağaçlara tırmanmak, iki sevgili için romantik bir aktivitedir.
  • Birinin kafasını koparmak normal, evlenmeden cinsel ilişkiye girmek anormaldir.
  • Ne yapacağınızı bilmiyorsanız, tişörtünüzü çıkarın. Kaslarınız olmasa da olur, efektlerle size kas yaparlar.
  • Eğer bir vampirseniz, sadece fırtınalı havalarda beyzbol oynayabilirsiniz.
  • Eğer bir vampirseniz ve birinin kokusu size şahane gelirse, kusmak üzereymiş gibi bir yüz ifadesi takınmalısınız.
  • Eğer bir vampirseniz ve tüm iç organlarınız ölüyse, üzülmeyin. Yine de baba olabilir, soyunuzu sürdürebilirsiniz (spermleriniz sihirli bir şekilde canlı olacak ve bir başka vampiri değil ama, bir insanı hamile bırakacaktır).
  • Sevdiğiniz kız sizi reddederse ve bir kurtadamsanız, hemen bir şey öldürmeye çıkın.
  • Eğer bir kurtadamsanız, yaralanmış birine yardım etmek için ya da boğulmak üzere olan birini kurtarmak için yapmanız gereken ilk şey tişörtünüzü çıkarmaktır.
  • Eğer bir kurtadamsanız, kurtadam formunu almak üzereyken, yırtılmaması için tişörtünüzü çıkarmayı unutmayın. Pantolonunuzu düşünmeye gerek yok ama; o yırtılmadan yok olacak, siz tekrar insana döndüğünüzde de sihirli biçimde geri gelecektir.
  • Fiziksel olarak genç gözükse de zihnen 100 yaşını devirmiş, kültürlü ve deneyimli "ihtiyar"lar, reşit bile olmayan liseli kızlara ilk bakışta aşık olur. Ve bu sağlıksız değildir. Romantiktir.
  • 100 yaşını devirmiş, ölü olduğu için vücut ısısı eksi bilmem kaçlarda gezinen, ve evlenmeden seks yapmanın doğruluğuna inanmadıkları için 100 küsur yıldır bakir olan kan içiciler, şüphesiz nefes alabilen ve etrafta üstsüz gezinen, kaslı maslı, sıcakkanlı ve komik 18'lik bebelere hiç düşünmeden tercih edilir.
  • Sevdiğiniz kız sizi sevmediğini söylüyorsa, inanmayın. Onu cinsel olarak taciz etmeye devam edin. Er ya da geç hoşuna gidecek, sizi sevdiğini anlayacaktır.
  • Sevdiğiniz oğlan artık sizi sevmediğini söyleyerek sizi terk ederse, inanmayın. Tek yapmanız gereken bolca ağlayıp yalvarmak, yeri gelince de uçurumlardan atlamaktır. Bunları hissedip geri gelecektir.
Vee listemizin sonunda, 10'ar maddede nasıl da kimsenin karşı koyamayacağı bir sevgili olabileceğinizi açıklıyoruz! Mükemmel kız arkadaş olmak için:
  1. Bolca kekeleyin.
  2. Bolca gözlerinizi devirin.
  3. Bolca üfleyip püfleyin.
  4. Nekrofil olun.
  5. Olağanüstü sakar olun, sürekli düşün, başınızı her an belaya sokun.
  6. Ölüp vampir olmak için dayanılmaz bir istek duyun.
  7. Erkek arkadaşınıza sürekli hipnoz altındaymış gibi bakın, onun kolları, gözleri, sesi mesi sizi aptallaştırsın, güçsüzleştirsin; erkeğinize gereksinim duymayı bilin.
  8. Gereksinim demişken - kendi başınıza hiçbir şey yapamayın. Kendine güveniniz yerlerde, kendinize verdiğiniz değer eksilerde gezinsin, bir öz benliğiniz olmasın. Kendi uğraşlarınız, alanınız, arkadaşlarınız, bunların hiçbiri olmasın, varsalar da bir önemleri olmasın. Hayatınız erkeğinizden ibaret olsun; kendinizi sadece ve tamamen erkeğinize duyduğunuz sevgi üzerinden tanımlamayı bilin.
  9. Beyniniz okunamaz bir boş levha olsun.
  10. Kanınız güzel koksun.
Mükemmel erkek arkadaş olmak için:
  1. Kızarkadaşınızın boynunu kırarak onu öldürüp kanını içmemek için kendinizle sürekli bir savaş halinde olun.
  2. Yaşça kızarkadaşınızdan büyük olun; tercihen 100 yaş kadar.
  3. Kızarkadaşınızın hür idaresini dikkate almayın, ne de olsa onun için siz daha iyisini, daha doğrusunu biliyorsunuz, sık sık ona ne yapacağını dikte ettirin, hayatıyla ilgili kararları onun yerine siz verin.
  4. Onunla seks yapmayın.
  5. Her gece odasına girip onu uyurken seyredin.
  6. Onu zaman zaman terk edin, ilgisini canlı tutacaktır bu.
  7. Bolca insan katletmiş olun.
  8. Manzaralı bir oda ve bir Volvo sahibi olun.
  9. Pedofil olun.
  10. Güneşte parlayın.

24 yorumcuk:

kişisel depresyon anları dedi ki...

Çok iyi :)
Ellerine sağlık..

roncatto dedi ki...

takdire şayan

Fato dedi ki...

haha iyi güldüm :D Hakkaten takdire şayan :D

Ahmet Kamil Keleş dedi ki...

Her ne kadar film serisini çok sevmiş olsam da, "Keşke daha mantıklı olsalardı" demeden kendimi alamıyorum. Edward'ın Volturi'yi kışkırtması "Volterra'da bir vampirin maskesini çıkarması o kadar tabuları yıkan, kesin idamla cezalandırılan bir suç ki Edward bunu denemek istiyordu" şeklinde açıklanabilirdi, ama Edward Volturilere gidip kendisini öldürmelerini istedi ilk önce.

Ekleyeceğim,

-Volterra'da eğer öğlen vakti saat kulesinin önünde parıldayan bir insan görmeniz o kişinin bir vampir olduğunu, vampirlerin var olduğunu fark etmeniz için yeterlidir. (Belki bu, Volturi'nin sadece tedbir almak için suç ilan ettiği bir eylemdir, ama filmde sanki bu, maskeli baloyu mahvetmek için yeterliymiş gibi ima ediliyordu yanlış hatırlamıyorsam)

-Bir ruhunuzun olmaması sizin bir kadını ölesiye sevemeyeceğiniz, kendinizi onun uğruna feda edemeyeceğiniz, kendinizi edebiyata veremeyeceğiniz, güçlü aile bağları kuramayacağınız, ailenizle beraber beyzbol oynayamayacağınız, gülümseyemeyeceğiniz anlamına gelmez. Sonra "Ama benim ruhum bile yok ki!" diye yakınabilirsiniz.

even better than the real thing dedi ki...

Ahahahahahha süper bir yazı olmuş, süper!

Loana dedi ki...

gerçekten harika :D

Judy Abbott dedi ki...

süper olmuş canım ellerine sağlık:)))

**eğer vampirseniz ve bir kıza sevginizi göstermek istiyorsanız, ona ıkınarak ilanı aşk edin :))) kabız olduğunuzu değil, mükemmel olduğunuzu düşünecektir.

miss şizoid dedi ki...

:) bir tane eklemek istiyorum; yakışıklı değilseniz bile kana susamış bakışlar sizi karizmatik gösterecektir.

Alchemist dedi ki...

çavlan haklı beyler. doğru söze ne denir :D

Persephone dedi ki...

parlamalarının sebebi porselen olduklarındanmış, 3. film de bana bunu öğretti bak. bildiğin çatır çutur kırılıyordu adamlar cam gibi, nasıl dünyanın en güçlü yaratıkları oldukları meçhul. bellaya sarılırken 'aman öldürcek bellayı' diye değil 'aman bella, yavaş atla çocuğun üzerine, çatlatıcan sonra' diye endişelenmekten filmi izleyemedim :(

dağıldım bu arada :P

nilo dedi ki...

hahahah süper çıkarımlarmış bayıldım:D

Kaktüs dedi ki...

Vallahi bir yandan gülerken bir yandan elimden bardağımı düşürüyordum =) Edwaaaard beat me'ciler ,edward'dan ölesiye nefret eden zavallı normal erkekler ve diğerlerimiz diye ayrılıveriyoruz=) dünya hala aynı şekide dönüyor ve bir vampirin en tatlı hali olsa olsa kazıklı voyvodo gibi olurdu ayrı mesele de =)Bunlar iç dünyamızı yansıtıyor olsa gerek,fantastizm arayışımız bir yana olasıklıksız zıtlıklar yaratarak başka dünyalara geçiş kapısı yarattığımızı sanıyoruz.Sevgili "rob petibör" noluyi yaa ünlü oldum ,çullanmayın üstüme,para para oh keyfime bakarım saçlarım balçık gibi yağlı bile çıkarım die yaşamına bakarken,"kristen süveter" de salını salını burnunu dikip harika sakar taklidi yaptığı için hayranlarına boğulurken biz evimizde film izliyo,kitap okuyo,çalışıyo ya da hayal kuruyo olaceğiz=) Ah,söylemeyi unuttum elinize sağlık pek beğendim,ben de bir ara filmi teknik açıdan değerlendirmeyi düşünüyordum=)

The Girl From Pluto dedi ki...

Ayy twilight faciasını bu kadar güzel açıklayan bir yazı olamazdı..

Her madde olağanüstü :D

Joey Potter dedi ki...

Nefretlik bir seri ya. Buffy ve Angel izlemeyenler beğenir ancak :D İzleyeneler beğeniyorsa bir soru var demektir. :D

Darkysale dedi ki...

Harika bir çalışma olmuş bunu filme deli olan ve neden sevmediğimi sorup duran kızkardeşime okutuyorum hemen :))

Bahar dedi ki...

Harika bir yazı olmuş. Sizi haklı buluyorum sonuna kadar ama seriyi sevmeye devam edeceğim. :))

KelebekNehir dedi ki...

Alacakaranlık'ı ısrarla izliyorum. Bu kadar insan hayranı olduğuna göre vardır bişeyler diye zaten moda olmadan önce de çok severdim vampirik filmleri fakat neyaptıysam sevemedim bunları çok yavan. Herhalde filme iyiiuyarlanmadı dedim kitabını da okudum onda da bie numara yok. Yine de insanlar bunlara bayılıyor üstelikte bilim kurgu yada fantastik kurguyla ilgisi olmayan insanlar.

coklukisilik dedi ki...

yani bi kere vampirlerin güneşte elmas gibi parlamaları d neyin nası ya nası saçma bi şey. insan biraz edebiyatına sadık kalır be. vampir olmak bi nevi lanetlenmiş bi şeydir. öle olsaydı kesin bülent ersoy isterdi vampir olsun d full savaroski taşla döşensin. ayrıca vampirleri insan eliyle öldürmek nerdeyse imkansız ama yine d bi avucuz zaten kendimizi belli etmeyelim aman gibi dertleri var niye anlaşılmaz bi şey. ışık hızındasın ama insandan çekiniyosun.ayrıca vampiri öldüremedin mi ne anlamı var. aman!

senturkboya dedi ki...

bizim kızlarda kitabı yda filmi cıkınca ağlamaktan perişan olur...ah edward vah edwarddddddd...

gulinimsi dedi ki...

Harika olmuş!
Ellerine sağlık. :)

flzpink dedi ki...

Ve
İnsanlar evlatlık çocuğuyla arasında taş çatlasa 8-10 yaş olan ve 10 yıl boyunca aynı yaşta kalan vampirlerden zerre şüphe etmezlerken 11. sene çok kritik olup, insanlar uyanırsa diye vampirlerin hemen kaçması gerekir...
Elinize sağlık...

Adsız dedi ki...

yeni keşfim sizin siteniz oldu ve keşfettim keşfedeli her gün neredeyse yeni bir yazı var mı diye girip duruyorum:) elinize yüreğinize sağlık.bu yazıya kadar yorum yapma isteği bulunmamıştı ama bu enfes leziz yazıya bir "elinize aklınıza sağlık" demeden edemedim....
olağanüstü beynine parmaklarına sağlık:D.....

Nihan Güner dedi ki...

burada yazılan mantıksızlıkların çoğuna katılıyorum Fakat katılmadıklarımda varki belirtmeliyim.
Katılmadıklarım gene mantıksız olaylar evet ama Twilight ile süre gelen olaylar değil. Vampirlerin bikaçyüz yıl yaşamaları ve yaşlanmamalı bu seri ile keşfedilmiş bir kurgu değil mesela.
Her nekadar twilight ı beğenmesekte belkide bukadar sıkça adının geçmesi ve farkettiğim kadarıyla bu blok tada kötü bile olsa sıkça yer almasının sebebide vampirlerin her zamanki tasvirlerinde farklı anlatılmış olmasıda olabilir sanki.
Bildiğimiz tabutta yaşayan sadece geceleri gezen sarımsaktan zarar görebilen yada korkan bilemiyorum artık (ki bence çok saçma), haçla yanan vampirler değil yazarın anlattıkları.
Bu da farklı bir bakış açısı olarak değerlendirebilir diye düşünüyorum.
Yiğidi öldürürkende hakkını yememek gerek sanki?
Genel olarak bloğu beğeniyorum ve takip ediyorum.

Unknown dedi ki...

Sübyancı olun ahshah cok güldüm