20 Nisan 2010 Salı

It's Raining Cats & Dogs!

Yeni oyun yaptım, oynayınız, hatta oylayınız!

http://www.umutdervis.com/games/its_raining_cats_and_dogs.html 
Newgrounds: http://www.newgrounds.com/portal/view/533152
Gimme5Games: http://www.gimme5games.com/index.jsp?id=raining
Facebook'tan oynayıp arkadaşlarınızla skorlarınızı karşılaştırmak için:
http://apps.facebook.com/gamesfortheplanet



Özellikle böyle küçük oyunlarla ilgili uzun uzun anlatacak pek bir şey olmadığından, hemen gidip görüp oynamanızı ve nerede oynadıysanız orada güzel oylar vermenizi temenni ederim :)


Bu seferki oyunda, skydiver'ımızın giderek hızlanarak yere çakılmasını önlemek için, yaratıklara çarparak hızımızı kesiyoruz. Gerçi ne kadar ilerlersek ilerleyelim zemine ulaşmıyoruz evet, yukardan yağanlar da kediler ve köpekler değil ama olsun. Mor yaratıkların üzerinde zıplanmıyor, onları patlatıp içinden geçiyorsunuz, yarasalara dokunduğunuzda ise bir saniyeliğine hiçbir şeye dokunamaz hale geliyorsunuz. Her altı bölümde bir daha hızlı düşmeye başlıyor sky-diver'ımız, bunun yanında her altı bölümde bir arkadan farklı görüntüler geçiyor.

Bundan ötesini oynayarak öğrenebilirsiniz zaten. Bana kendi oyunum hakkında inceleme yazısı yazarmış gibi anlatmak garip geliyor, oyunları instruction veya manual okumadan, tutorial bölümleri oynamadan, oyunun kendisini oynayarak öğrenen bir nesilden geliyorum ben. :)

Oyunun her şeyi yine bana ait, grafikler, müzikler, programlama.. Bu yüzden beklediğimden biraz daha uzun sürdü bitmesi ama nispeten kısa bir proje olduğu için gayet eğlenceliydi :)

15 yorumcuk:

even better than the real thing dedi ki...

Oynadım, reklamlara da tıkladım :) Çok eğlenceli bir oyun, grafikler de süper yalnız oyun feci bağımlılık yapıyor. Şimdi high-score tablosuna girmeye kasıyorum amma velakin imkansız görünüyor, ya ben yaşlanmış beceriksizleşmişim, ya da bu oyun cidden zor ama yeryüzüne dağılmış canavar gibi score yapan birtakım süper kahramanlar var :D Tebrik, yine süper bir oyun olmuş. Bu kadar yeteneğin bir kişide toplanmasını biraz haksız buluyorum yalnız :)

irem dedi ki...

Ne kadar ne kadar şirin bir oyun olmuş! Oynaması acaip zevkli ayrıca menü tasarımı ve genel olarak renkler çok ama çok hoş. Eline sağlık!

Pelin P.A. dedi ki...

Selam; oyunu görünce hemen atladım ve oynadım. Yine çok şahane olmuş. Yalnız yaşlanmış olma meselesine ben de katılıyorum ilk levelda bile zorlandım, bana hızlı geldi :( zorluk derecesi olabilse en kolayını seçerdim herhalde.

closet monkey dedi ki...

Bu da müthiş olmuş ama iyice kıskanıyorum artık, ben de istiyorum oyun yapıcak yeteneğim+bilgim olsun herşeyini kendim yapayım! O olmuyorsa oyun yapan sevgiliyi de kabul edebilirim :p

kerevizli kedi dedi ki...

Çok zevkli, tiplere bayıldım gene, eline sağlık. :) Yalnız heyecanlanıp mouse'u savurunca oyun alanının dışına çıkıyorum sürekli :)))
Ve gene oyundan çok oyunun yapım aşamasını düşünüyorum da Umut seni gene kıskanıyorum, oyun sektöründe olabilmek için neler vermezdim. :(

Ahmet Kamil Keleş dedi ki...

Oldukça beğendim, özellikle de görsellerini ve akıcılığını. Belki,

*Spriteların etrafında beyaz bir hat olmasaydı arkaplanla daha uyumlu görünebilirlerdi.
*Oyuncu ekranın üstüne çıktığı zaman (özellikle ilk bölümlerde gerçekleşen bir durum) ekran da oyuncuyu takip edecek şekilde yukarıya çıkabilirdi.

Eline sağlık.

Umut dedi ki...

Ancak yazabiliyorum buraya, hepinize güzel sözleriniz için teşekkür ederim. :)

Even better, oyun online olalı bir süre oldu, başta her şey normal gidiyordu ama kongregate ve newgrounds gibi portallara submit edince hi-score tablosu uçtu biraz :) Benim tahminim o abartılı skorları gönderenlerin önemli bir kısmının cheat engine'ler kullandığı (mevcut korumam şu an bunu engelleyemiyor)

İrem, Pelin, closet monkey ve kerevizli kedi, lorean.. Beğenmenize çok sevindim, görüşleriniz için çok teşekkürler :)

kurşunkalem dedi ki...

vamp fever'dan çok farklı bir tarz olmuş ama bunuda çok beğendim, vampire fever bazı lvl'larda çok hassas vuruşlar gerektiği için takılıp kalmayı saymazsak çok zorlayıcı bir oyun değildi tabi 100'den fazla levelından bahsetmiyorum :)) yani oyunu bitirmek çok zaman istiyordu ama, mantığı kaptıktan sonra çok da zor değildi bence.

its raining ise çok zor bir oyun olmuş. vamp fever kadar uzun değil belki hem oyunu iyi oynamak için çok zaman gerekmiyor ama piano öğrenmeye benzettim ben biraz takılıp kalınıyo bir yerde, yok yani manyak zor bir noktadan sonra ilerleyebilmek o yüzden tiryakilik ve hırs yaptırıyor oyuncuda!

müzikler çok eğlenceli oyunun tarzına çok uymuş, bir de iphone'a port edilse dokunmatik ekranla kontrol edilse mükemmel olur.

Umut dedi ki...

Kurşunkalem, teşekkürler yorumun için. :) Zorluk konusunda farklı seçenekler koyacaktık ama sponsorla birlikte üstüne düşündükten sonra gereksiz karışıklık olmasın ve basit kalsın diye karar verdik. Bu konuda herkesin fikirlerini görüşlerini görmek çok güzel oluyor, çok farklı tepkiler geliyor çünkü.

Oyun iphone'a ve android'e çıkacak diye umuyorum bir aksilik olmazsa, ama bu ne zaman olur kestiremiyorum henüz.

filmcankisi dedi ki...

ay ay çok tatlı yemek istedim o havada yükselen kedicikleri. kırmızı yarasadan nefret ettim, mor kirpiciklerden de hazzettiğimi söyleyemem. ama kedicikler olsun yeşil ne idüğü belirsiz yaratıkımtıraklar olsun mavi kuşlar olsun hepsi çok şirin, bu kadar mı tatlı olur!!

Umut dedi ki...

Kırmızı yarasa beni de üzüyor oynarken :) teşekkürler güzel yorum için! :)

esral dedi ki...

hoho sonunda o şansa ben de erdim ve oynadım! çok eğlenceli olmuş ollum gollum tam facebook recommend'lik :)

bu oyun farklı olmuş cidden vampire fever dan amme velakin daha basit olması yaygınlaşmasına da sebep verecektir die düşüne yazmaktayım zaman zaman... Tasarımlar her zamanki gibi şahane bu arada:)
Emeğe saygı!

Duygu dedi ki...

Yav oyun çok bağımlılık yapıcı olmuş, grafikler filan şahane. Ama bişi sorcam, arada bir tutukluk yapıyor, neden ki acaba? New Grounds üzerinden oynuyorum. Firefox kullanıyorum. Sekizyüzbin tane tab açık, itiraf ediyorum :) Maksat feedback olsun.

Eline de sağlık :)

Umut dedi ki...

Hahah Esra sağol, biraz geç yazıyorum ama bakmazsın sen buraya zaten :)

Duygu,

Çok tab açıksa bunun olması doğal :) Mac kullanıyorsan o platformdaki flash player'dan dolayı daha yavaş bir performans yaşamış olman da olası. Flash vektör grafikler düşünülerek yazılmış bir renderer'a sahip, hardware acceleration da henüz çetrefilli, bu yüzden adı çıkmış durumda performans konusunda. Flash'ın -özellikle bitmap kullanımının ağır olduğu oyunlarda- daha lightweight çalışabilmesi için, flash'ı kullanması kolay yapan çoğu şeyi atıp her şeyi baştan yazmak ve sunulan çalışma düzenini (ve rendering işleyişini) değiştirmek gerekiyor, basit optimizasyonlardan öte baştan ona uygun framework yazmak falan yani. Bu benim durumum için şimdilik overkill, belki ilerde girişebilirim. :)

Unknown dedi ki...

Bağımlılık yapıyor acayip :)