14 Eylül 2010 Salı

Bu Sezon İzlenesi Diziler

Pek çok dizinin yeni sezon bölümlerinin yayına gireceği Eylül ayı geldi çattı. Umut (güzide blogumuzun şu dönem sessiz yazar gibi görünen diğer yazarı) ile takip ettiğimiz dizilerin sayısı -özellikle de daha önce bihaber yaşayıp gittiğimiz In Treatment, Damages ve Breaking Bad gibi dizilere yeni yeni sardırdıktan sonra- korku verici biçimde artmaya başladı. Bu sezon bölüm bölüm izlenecek dizilerin bir listesini çıkarınca, on iki (rakamla: 12!) dizi çıktı ortaya. Bu diziler habire ara verir, birinin yayınlandığı hafta diğeri tatilde olur, zaten dört tanesi de 2011'den önce başlamayacak bile, bir haftada ortalama üç-dört bölüm bile olmaz seyredecek, onlar da bir oturuşta seyredilir diye diye sakinleştirmeye çalışıyoruz kendimizi ki hayatımız dizilerle geçmesin. Ya da geçsin. Dizi güzel şey. İşte bizim bu sezon izleyeceklerimiz ve başlangıç tarihleri:

Nikita 1. sezon (9 Eylül)

Luc Besson'un 1990 tarihli aynı adlı filminden bir uyarlama Nikita. Hikaye bir hayli değişmiş, kızımız bu sefer teşkilattan kaçıp, onu çökertmeye çalışacakmış falan filan. Pilot bölümü birkaç gün önce yayınlandı ancak ben izlemedim henüz, bölümün notları ne çok parlak, ne de kötü. Diziyle ilgili beklentilerim yüksek değil açıkçası, yine de ilk sezonun tamamını şikayet etmeden izleyeceğim, dizinin doğduğu filmi (ve genel olarak ajan hatun konseptini) çok seviyorum çünkü.

Ayrıntılı bilgi için: Nikita


Survivor 21. sezon (15 Eylül)

İtiraf etmem gerekirse bir TV dizisi değil de reality show olan Survivor'ı, tüm dizilerden daha çok özledim. Artık bundan utanmamayı da öğrendim :) Gerçi bir önceki sezondan yani Heroes vs. Villains'dan sonra yeni sezonun heyecanlı olmasının imkanı var mı diye düşünmeden edemiyor insan. Ama Survivor'ın ne olursa olsun, en sıkıcı sezonunda bile belli bir çıtanın altına hiç düşmediği de bir gerçek. En iyisi bekleyip görmek.

Not: Türk televizyonlarında "Survivor" adı altında yayınlanan program değil burada bahsettiğim. Onunla ilgili görüşlerim için Survivor Türkiye: Acıklı bir Survivor Deneyimi yazısını okuyabilirsiniz. Yok gerçek Survivor'ı merak ediyorsanız, Survivor: Heroes vs. Villains yazısına buyrun.


House 7. sezon (20 Eylül)

House, uzun süredir, televizyondaki en zekice dizi bana göre. Seyircisinin zekasına, algısına ve kavrayışına duyduğu saygı ve de Hugh Laurie, benim dizinin müptelası olmamı sağladı. Eğer hâlâ izlemediyseniz ve 'hastane dizileriyle işim olmaz, tıptan mıptan ne anlarım, Grey's Anatomy ve türevlerinden de nefret ediyorum' diyorsanız (ki ben diyordum) bile bir şans verin derim. 7. sezon, House'ı ilk kez bir ilişki içinde göreceğimiz için çok çok merakla beklenen bir sezon hem.


Glee 2. sezon (21 Eylül)

Bu sezon izleyeceğim diğer diziler kadar ciddiye almayacağım, ama büyük ihtimalle bana katıksız eğlence sağlayacak dizi Glee. Başlarda karakterlerin tek boyutluluğu, olaylardaki melodram havası ve müziklerin pop ağırlıklı olması beni iyice bir soğutmuş olsa da, ilk sezonun ortalarında bir yerlerde kapıldım diziye ve bir doz endorfin salgılatmaya başladı bana her bölümde, ki diziyi bitireli bir ayı geçmiş olmasına karşın, Dream On hâlâ dilimde. Kafa dağıtıp neşelenmek için birebir, diğer ciddi diziler gibi bir kendini adama/her bölümü hatırlama da gereksinmiyor izleyicisinden üstelik. 2. sezonunun en az ilki kadar eğlenceli olacağına eminim.

Ayrıntılı inceleme için tıklayın: Glee


The Office 7. sezon (23 Eylül)

The Office, şimdiye dek izlediğim en komik dizi. Bu da geç keşfettiğim dizilerden; ilk altı sezonunu birkaç ay gibi kısa bir süre içinde izledim, üstelik izleyeli sadece birkaç ay olmasına rağmen, Michael Scott ve Dwight Schrute'u şimdiden çok özledim. Arka arkaya soluk almadan altı-yedi bölüm yerine her hafta bir bölüm şeklinde izlenecek bir The Office nasıl olur, merakla bekliyorum. (Bu sezon Steve Carrell'in son sezonu, yani büyük olasılıkla dizinin de son sezonu. Püf.)

Daha ayrıntılı bir yazı için: The Office


Supernatural 6. sezon (24 Eylül)

Hayatımda Supernatural kadar sıkıcı başlayıp Supernatural kadar müthiş bir şeye dönüşen bir dizi daha görmedim. Her bölümü bir öncekinden daha iyi, "artık daha iyisi olamaz" diye düşündürtüyor ama bir bakıyorsunuz, oluyormuş işte. İlk sezon stand-alone bölümlerden oluşuyordu, karakterler ve ilişkiler de oturmamıştı, bu nedenle (bir de hep geç saatlerde başına oturduğumdan) olacak beni bol bol uyuturdu bu dizi, çok az bölümünün sonunu görebilmişimdir :) Ama ikinci sezonuyla birden öyle bir yükselişe geçti ve her sezonunda (özellikle Castiel'in katılımıyla!) bunu öyle bir sürdürdü ki, şu an devam eden fantastik diziler arasında en iyinin tahtına geldi kuruldu.

Dizinin en baştan beş sezon olarak düşünülmüş olması ve bu beş sezonun hikayesinin senaristlerin kafasında yıllar öncesinde belli olması gerçeği var yalnız. Supernatural planlandığı gibi bitmedi, altıncı sezonuyla gelecek. Fakat sonradan eklenen hikayesiyle önceki sezonlar kadar başarılı olabilecek mi, bunu zaman gösterecek (Dean ve Castiel karakterleri var olduğu sürece hiçbir şey olmaz diyorum ben yine de).

Ayrıntılı inceleme için: Supernatural


Dexter 5. sezon (26 Eylül)

Dexter sürmekte olan televizyon dizileri arasında en iyilerden, hele hele 4. sezonuyla, gitgide bir TV fenomenine dönüşmekte olduğunu kanıtladı. Yeni sezonun temaları (karanlık yerlere gidecek olan Dex) da çok ilgi çekici üstelik. Yeni sezonunu en heyecanla beklediğim dizi belki de. Hadi başlasın o zaman.


In Treatment 3. sezon (25 Ekim)

In Treatment, bir buçuk yıllık bir aradan sonra nihayet başlıyor. Uyarlandığı İsrail dizisinden tamamen bağımsız bir sezonla gelecek karşımıza bu kez, bu nedenle beklentilerimi ayarlayamayıp hayal kırıklığına uğramaktan korkuyorum. Umarım doğru düzgün bir senaryo ve hastalarla gelebilir senaristler, ne de olsa ellerinde olağanüstü yetenekli oyuncular var.

Haberi olmayanlar için, In Treatment, her bölümü bir psikoterapistin hastalarıyla yaptığı seanslardan oluşan bir dizi. Her sezona dört farklı hasta düşüyor; haftanın ilk dört günü onlar oluyor ekranda, cuma günü ise psikoterapistimizin bu sefer hasta koltuğuna oturduğu, kendi psikiyatristiyle olan seansını izliyoruz. Sadece tek bir mekanda, sınırlı sayıda karakterle ve sadece konuşmayla geçen In Treatment, tüm bunlara rağmen (belki de tüm bunlardan dolayı), olağanüstü güzel bir dizi.

Ayrıntılı inceleme için: In Treatment


Caprica 2. sezon (Ocak 2011)

Caprica ilk sezonuyla, prequel'i olduğu Battlestar Galactica kadar iyi, hatta belki daha da iyi bir dizi olabileceğinin sinyallerini verdi. BSG'nin tüm zamanların en iyi dizilerinden biri olduğuna inanan biri olan ben bile böyle düşünüyorsam, eğer Caprica'yı seyretmiyorsanız çok şey kaçırıyorsunuz demektir :)

Caprica'nın ta ilk bölümüyle ilgili inceleme için tıklayın: Caprica


Curb Your Enthusiasm 8. sezon (2011'in 1. ya da 2. çeyreği)

Seinfeld'in yaratıcısı Larry David'in senaryosuz kara mizah dizisi Curb Your Enthusiasm, kesinlikle herkese göre değil. İzlerken içiniz bayılabilir, sıkılabilir ve kararabilir; üstelik arka arkaya iki bölümden fazlası midenizi hasta edebilir. Ama Curb'ün çok zekice, çok gerçekçi, çok komik olduğunu da reddedemezsiniz. Son bölümün yayınlandığı Kasım 2009'dan beri kendisini çok özletti, neyse ki şu an çekimler sürüyormuş, yeni sezon 2011'in bir yerlerinde yayınlanmaya başlayacakmış, üstelik Ricky Gervais ve Michael J. Fox gibi süper isimler olacakmış. Seinfeld reunion'ıyla geçen 7. sezondan ve dizi içinde dizi konseptinden sonra (Seinfeld hayranıysanız son sezonu mutlaka izleyin derim) daha iyi bir şey yapabilmeleri imkansız gibi, ama ortaya ne çıkarsa çıksın, sadık bir izleyicisi olarak her bölümünü izleyeceğim Curb Your Enthusiasm'ın.


Damages 4. sezon (2011'in 1. ya da 2. çeyreği)

Hasara uğramış insanlar, büyük davalar, tüm sezona yayılan gizemler, enfes bir kurgu ve bir de Glenn Close. Daha ne olsun? Ayrıntılı incelemesi de burada: Damages


Breaking Bad 4. sezon (Temmuz 2011)

Umut'la geçen ay izlemeye başladığımız ve bu zamana dek kendisinden habersiz yaşayıp gittiğimize inanamadığımız, yeni sezonunun önümüzdeki yaz başlayacağını öğrendiğimizde de kafamızı duvarlara vurmak istediğimiz dizi Breaking Bad. Kendi halinde, aile babası bir kimya hocasının akciğer kanseri olduğunu ve taş çatlasa iki yılı kaldığını öğrenmesinden sonra, ölümünden sonra ailesi sürünmesin diye metamfetamin imal etmeye karar vermesiyle başlıyor. Nefis oyunculuklarla dolu, olağanüstü gerçekçi ve karakterizasyon ile karakter gelişimleri alanlarında aşmış, gelmiş geçmiş en iyi dram olmaya aday bir dizi Breaking Bad. İzleyin, izletin.

Daha ayrıntılı bir yazı için: Breaking Bad

Siz bu sezon hangi dizileri izleyeceksiniz?

34 yorumcuk:

Sinem Ergun dedi ki...

O kadar iyi oldu ki bu yazı. Soğuklarla hissedilen yaklaşan sonbahar ve kış için gerçekten birkaç diziye sarılıp ısınmak iyi oluyor, hem de konuşacak konu hazır oluyor tanımadık insanlarla bile:) Şimdi kaçırılmış olanların gelsin ilk sezon Dvd leri...

Unknown dedi ki...

Eline sağlık, House,Dexter'i ben de takip ediyorum. Breaking Bad'e yeni başladım, Caprica'yı da izlemeyi düşünüyorum. Bu arada izlenecek diziler arasında Californication da olmalı :)

Çavlan dedi ki...

evet bence de olmalı ama yok :) bir heves başlayıp 2. sezonun ortalarında bir yerlerde alakasız nedenlerden unutup bırakmıştım, ne güzel diziydi.

mustafa dedi ki...

entourage nasil fikri olan?

glove dedi ki...

Dexter 1-2 sezonu yeni bitirdim. 3-4 ü bilare tamamlayıp 5'e doğru yol alacağım.

Californication'a da yeni başladım,ilk 4 bölüm çok memnun etti beni.

Onun dışında How i met your mother'a devam. Arada bir de Caprica'ya başlayabilirsem ne ala, lakin BSG benim için diğer tüm dizilerin üstünde yer alıyor...

Bay Kavun dedi ki...

Kediler ve Kitaplar'ın yokluğunu hissettim bu haftalarda, yazılarınızı özledim. Böyle bir yazıyla dönmenize de çok sevindim.

Ben Curb Your Enthusiasm'a sadece sizin tavsiyenizle başlayıp müptelası oldum, çok başarılı ve çok zekice bir yapım. Ayrıca Dexter ve House'u büyük merakla bekliyorum. Breaking Bad'i ben de çok seviyorum, neyse ki henüz 3. sezondayım, bitmesini istemiyorum doğrusu :) Ek olarak sizin izlemediğiniz dizilerden Chuck ve Mad Men'i takip ediyorum, bu sezon izleyeceklerim de bunlar. Zaman bulursam İn Treatment'a da başlayacağım.

Judy Abbott dedi ki...

ben de Breaking Bad'e başlamak istiyorum , sanırım ben de pişman olacağım bu zamana kadar neden izlemedim diye.

Rafet dedi ki...

güzel paylasım supernaturel'ı tek geçerim bu dizilerin hepsini izlesemde :D

Unknown dedi ki...

Ben ek olarak castle'ı takip ediyorum. Polisiye dizilerde oldukça farklı bir yerde yapım. İlerlerde biraz klişelere sarsa da çok eğlenceli.

Short Skirt Long Jacket dedi ki...

Oooh süper bir konuyla dönmüşsünüz. Burdaki dizilerin çoğunu ayıla bayıla izliyorum,ayıla bayıla izlemediklerim bilmediklerimdir, bilmediklerim hemmen izlenip bilinecektir :D Ayrıca yazıda kilerden başka The Mentalist ve Fringe, benim bu yıl izleyeceklerim.

methadonia dedi ki...

dexter, skins, mad men, californication ve family guy benim izliyceklerim. ayrıca veronica mars'ı başlamayı düşünüyorum, bitmiş bir dizi aslında biliyorum ama cnbc-e yeni veriyor hem tam bana göre bir diziymiş diyorlar :)

gürültü dedi ki...

mad men'e başlamak istiyorum çok fenaa bir de tabiki house devam bu sezon çok merak uyandırıcı

Yoğurt. dedi ki...

Caprica'yı büyük merak büyük heyecanla bekliyorum ama 2011'de başlayacak olması çok sinir bozucu. Curb your Entusiasm ve Survivor'ı da takip edicem.

Unknown dedi ki...

Hazır Survivor'un konusu geçmişken Çavlan, Susan burda neye kızıyor söyler misin? 8. sezonu izliyorum şu an :) http://www.dailymotion.com/video/xet9x6_survivor-all-stars-8x06-outraged_shortfilms

Çavlan dedi ki...

ahah sue çıldırmıştı burada :) hatırladığım kadarıyla richard hatch (ilk sezonun gay galibi) bir challenge sırasında diğer tribe'ların dikkatini dağıtmak için iç çamaşırlarını çıkararak sue'nun arkasına geçip maymunluk yaptı diyeydi.

aslı hayvanı dedi ki...

weeds de çarpıcıdır. bir ikinci sezon finali miydi, yoksa bir miydi tam hatırlayamıyorum seyretmiştik ki seneler önce, ağzımız açık koltuğumuzdan düşmüştük resmen. 5. sezon sonu da bayağı süperdir.

Lord of Kobol dedi ki...

Yazılarınızı özlemiştim, derin bi nefes aldım vallahi yeni yazı görünce :) Entourage ve True Blood izliyorum ben ancak ikisi de bu sene için bittiler. Supernatural'a başlıyacağım yalnız umarım ilk sezon bölümlerde bende uykuya dalmam :p

even better than the real thing dedi ki...

Benim yeni sezonlarını seyredeceklerim arasında CYE, Caprica ve Damages var. Spartacus ve Sons of Anarchy izlemek istediğim diziler listesinde ama daha başlamadım ikisine de. Nikita'yı ben de takip edeceğim ayrıca. Şu ara American Dad'e kaptırdım bir de. Of bu yazı çok kötü oldu aslında, Dexter, House, Breakin Bad hepsini izlemek istiyor insan, hayatım dizilerle geçecek senin yüzünden Çavlan :p

naked as we came dedi ki...

ben yabancı dizi pek bilmiyorum açıkcası ama ezel var, gerçekten çok güzel, diğer kalitesiz türk dizileri gibi değil hararetle öneririm.

kurşunkalem dedi ki...

ilkin house! sonra çekebilirsem brothers&sisters. ama bu yazıdaki her dizinin insanın ağızını sulandırdığını itiraf etmek mecburiyetindeyim :)

Büşra Mutlu dedi ki...

glee ve supernatural tabii ki. ama muhtemelen supernatural'ın bütün sezonunun bitmesini bekliycem, kendisini tek bölüm tek bölüm takip etmeye dayanabileceğimi sanmıyorumç

irem dedi ki...

Çavlaaan deliler gibi survivor'ı bekliyorum ben 2 gün kaldı ohhh! Bir kaç gün önce parvati özel bi derleme survivor bölümü sunmuş diye duydum ama programı bulamadım senin haberin var mı? Neyse bu sezonki kastta pek iş yok gibi ama jeff'imiz olduğu sürece gözlerimiz bayram eder zatenn :P:P Bu yıl yeni bölümlerini izliyceğim diziler supernatural, closer ve family guy benim. How I met your mother da var gerçi bıktırdı o kadar kötüleşti ki son sezonlarda ama bu kadar sene izledim bırakmayı yediremiyorum. Dexter'a başlıyayım diyorum ayrıca.

closet monkey dedi ki...

Ayy ayy ayy sanırım ben o hayatı dizilerden ibaret olan insanlardanım, yazıdaki nerdeyse herrr diziyi takip ettiğim gibi ek olarak Mad Men, Medium, Californication, The Big Bang Theory, The Mentalist, It’s Always Sunny in Philedelphia ve Lie To Me' yi izliyorum. Bühü ):

tarih84 dedi ki...

dizilerle alakalı yaızlar okuduğumda vakti zamnında ne kadar çok şey izleyebiliyormuşum diyorum.house benim baş tacımdır.ama 4. sezon 10. bölümde yeterm demiştim.o eklenen kişilere tahammülüm yoktu ki şimdilerde sadece 4. sezonda kalınmış devamı masıl kadroymuş.tekrardan başlamalı 7. sezona yetişmeliyim.

super natural güzel lakin 2. seozn da bıraktık.vaktiyle o kadar buffy-angel izlersem devamı gibi doğa üstü dizilere bir yere kadar tahammülüm kalıyor.

the office sevemedim, ban göre değil.

damages malesef 2 sezon izleyebildim.devam edicem kesinlikle.

dexter ailemizin katili.ailecek izleriz kendisini ve ilk defa birinin birilerini öldürmesi bu kadar sevilmiştir herhalde.ailecek destekçiniz dex:))

filmcankisi dedi ki...

en çok supernatural'ı bekliyorum!ama vampire diaries,gossip girl,90210 ve one tree hill'ide izliycem.çok heyecanlı yeni sezon başlıyo :)

new version of me dedi ki...

Selamlar, dizi yazilariniz cok guzel. Ben The Office, Two and a Half Men, How I Met Your Mother, 30 Rock ve Glee'yi seyrederim bu sezon.

Adsız dedi ki...

Nikita hiç bir şey için değilse de maggie q için izlenir..

so far so good so what dedi ki...

survivor tabi ki de :))
onun kadar heyecanla olmasa da izleyecegim diziler:

- bones
- dexter
- criminal minds
- eureka
- ncis
- big bang theory
- fringe
- merlin
- in treatment

bi de haven var yeni dizi :) stephen king'in romanindanmis, bilimkurgu.

zoitsa dedi ki...

harikasın yaaa

Hayalci dedi ki...

Harika olmuş cidden, ben şimdi oturup çalışayım bu listeyi, sonra da bu sezon hangi dizileri indireceğime, hangilerine en baştan başlayacağıma karar vereyim, yaşasın.

Adsız dedi ki...

merhaba, üzerime vazife değil ama bir şey rica edeceğim, ana sayfada "son yorumlar" falan diye en son yorum alan yazıları gösteren bir eklenti koyabilir misiniz? eski yazılara gelen yeni yorumları görmek için tek tek yazılara bakmak gerekiyor böyle. teşekkür ederim.

Unknown dedi ki...

In Treatment'ı tam zamanında izlemişim demek. :) Başlasın bakalım.
Gerçi 2.sezondan sonra beklentilerim düştü diyebilirim. 1.sezondaki harikaa tadı bulamadım 2'de. Umarım 3 farklı olur.

Çavlan dedi ki...

bence de ilk sezon daha güzeldi ama ikinci sezon da çok iyiydi, farklı bir havası vardı ne bileyim :)

Devremülk dedi ki...

En güzeli Breaking Bad diyebilirim