28 Aralık 2010 Salı

2010'da En Çok Okunan Yazılar

2010'un son günlerinde Kediler ve Kitaplar'ın yıl boyu en fazla okunan yazılarını listelemek, burayı son zamanlarda keşfetmiş yeni okuyucular için hoş olur dedik. (Aslında dün gece Hepsi Detay'da görüp çaldık bu fikri.) İşte bu yıl en yüksek trafiği alan 25 yazı:

Lost 6.17/6.18: The End
(Lost'un final bölümünün hayvani uzunluktaki incelemesi.)

2009'un En İyi Filmleri
(Blog açıldığında bir heves yıllara göre en iyi filmler listeleri yapmaya girişmiştim, sonuncusu yani en güncel olanı, en çok hit alan oldu.)

Acıklı bir Survivor deneyimi: Survivor Türkiye
(Çok sadık bir Survivor -gerçek Survivor- hayranı olarak, ülkemizde de çekildiğini duyunca ilk bölümü netten izleyip, eşzamanlı olarak gördüklerimi ve görüşlerimi yazmıştım. Unutmak istemiştim sonra da.)

Inception: Nolan bizi limboya götür
(Bu senenin tartışmasız en iyi filmlerinden biri olan Inception'ın incelemesi.)

Twilight'tan Öğrendiklerim
(Bu kitap/film serisinin bize ne kadar çok şey öğrettiği, yaşamlarımızı nasıl da aydınlattığı üzerine maddelerden oluşan bir yazı. Kendine yardım kitaplarına boşuna para vermek yerine bu yazıyı okuyun, hayatınızın iplerini elinize alın.)

Lost 6.15: Across the Sea
(Bu da fotoromanlı bölüm incelemesi. Fotoroman kısmı blogumuzun nadir yazan ama yazdığında da pek güzel yazan yazarı Umut'tan!)

Görünmeyen
(Paul Auster'ın son kitabının incelemesi.)

Death Note
(Umut'un nefis yazısı. Death Note'un mangası, animesi, hatta filmleri üzerine.)

Distopik Romanlar - III
(Dört yazılık Distopik Romanlar serisinin üçüncüsü, 1971-1985 yılları arasında yazılmış kitaplara dair olanı.)

2000'lerin En İyi 20 Dizisi
(Bu listeyi Mart ayında yapmışım, şimdi yapsam o kadar farklı olur ki... Battlestar ilk sırada olur mesela, Dexter ikincide, üçüncü sırayıysa bu listeyi yaparken bihaber olduğum müthiş dizi In Treatment alır. House düşer, Supernatural yükselir. The Office ve Breaking Bad, çok çok yüksek sıralardan girer ikisi de. Ve de şimdiki aklım olsa 24 ve Lost'u hiç almam.)

Johnny Depp Filmleri (2003-2010)
(1984'ten başlayarak, Depp'in izlediğim tüm filmleriyle ilgili 3 bölümlük bir yazı yazmıştım, en çok trafiği en sonuncusu almış.)

Mr. Nobody
(Bu da Umut'un yazısı. Altı aylık olmasına rağmen güncelliğini yitirmedi, hâlâ yorumlar alıyor. Sanırım arama motorlarında en üst sırada çıkıyor. Umut ne yazardı bunun açıklamasına bilmiyorum, ama ben kendi adıma çok boş bir film olduğunu ve gelen hırslı (!) yorumların fikrimi şu kadarcık değiştirmediğini yazayım.)

Twilight, House of Night ve The Vampire Diaries
(Ta 2009'da yazmışım bunu, görselleri düzgün yerleştirmeyi bile bilmiyormuşum, konuşur gibi yazıp Twilight ve türevlerine kinimi kustuğum bir yazı olmuş. Üç serinin de kitaplarını, ayrıca Twilight'ın filmiyle Vampire Diaries'in dizisini karşılaştırmışım.)

Online Oyunlar 5: Adventure
(Umut'un nefis Online Oyunlar serisinin Adventure halkası.)

En Başarılı Jenerik Müzikleri
(Sözlü Mözlü ve Enstrümantal olarak iki farklı Top 10 liste. Dizilerin jeneriklerine ve müziklere ayrı ayrı linkler de var.)

Battlestar Galactica
(Tüm zamanların en iyi dizilerinden biri olan BSG üzerine, Umut'un yazısı.)

En Sevilesi 50 Dizi Karakteri
(İşte. Adı üzerinde. Tek tek televizyon dizisi karakterleri, neden sevilesi oldukları, fotoğrafları filan.)

Açlık Oyunları
(Suzanne Collins'in çok satan üçlemesinin ilk iki kitabının incelemeleri ve çeviriye bolca verip veriştirmeden oluşuyor bu yazı.)

Survivor: Heroes vs. Villains
(Gerçek Survivor. 20. sezon başlamadan önce çok heyecanlanmış, deli gibi görsel toplayıp, yarışmacıları tek tek tanıtıp destansı uzunlukta bir yazı yazmıştım. Sonra sezon boyu Umut da ben de bölüm incelemeleri yaptık burada, şahane bir sezondu -Nicaragua'dan yani son sezondan farklı olarak-. Bu yazının üst sıralarda çıkması ilginç, Türkiye'de bu yarışmanın orijinalini bilen/izleyen çok az kişi var diye biliyorum.)

Leziz Film Afişleri
(Afiş serisinin ilki.)

En İyi 33 Adventure Oyunu
(Bu benim daha blog açılmadan yaptığım, çok kişisel bir liste.)

En Seksi Erkek Vampirler
(Açıklamaya gerek var mı? Tadından yenmez vampirler işte.)

Avatar: James Cameron'un dönüşü
(Umut'un Avatar incelemesi.)

İptal Edilerek Harcanmış 10 Dizi
(Yayınlandıkları network tarafından çekimleri yarıda bırakılarak iptal edilen, oysa süper yapımlara dönüşebilecek dizilerle ilgili bir yazı.)

Uluslararası Bestseller, Kıçımın Kenarı
(Kayıp Gül diye bir kitap üzerine, başlıktan da anlaşılacağı gibi pek kibar olmayan bir eleştiri.)

Herkese iyi yıllar! (2011 mi geldi yani şimdi? Daha dün yeni milenyuma giriyorduk.)

16 yorumcuk:

Unknown dedi ki...

:) Böyle bir listeyi tüm blogların yapması lazım bence, size de iyi yıllar, sevgiler..

Vira Vira Dora dedi ki...

gizli hazineler varmış burda, cidden süper fikir olmuş en çok okunan yazıları listeleyerek biz yeni takipçilerin bunları keşfetmesini sağlamak. kendi adıma okuyacak çok şey çıkardım. bir de çok okunmayan, keşfedilmemiş eski yazılara girişsek içinden hiç çıkamayız herhalde:)
iyi yıllar, selamlar.

even better than the real thing dedi ki...

Ben eski bir okuyucu olarak bu yazıların çoğunu biliyorum aslında ama benim bile kaçırdıklarım olmuş, Desu Noto ve Jenerik Müizkleri yazılarına bayıldım mesela :)

kemal kestelli dedi ki...

evet yeni bir okuyucu olarak son derece faydası olacak bana :)
iyi yıllar, sevgiler

Adsız dedi ki...

çavlan merhaba..liste yaptığın yazılarına göz gezdirirken ve sayende yine Johnny aşkım depreşmişken bir site fark ettim..aaa bi baktım senin yazın..yorumlarınla birlikte kopyalanmış..inceleme fırsatım olmadı başka yazılarında kopyalanmış diye..linki versem mi?

Çavlan dedi ki...

gizemcim selam, çok sağol ilgin için. ben de rastladım birkaç kez buradan olduğu gibi yazıları alan (yani çalan) yerlere, internet böyle bir yer, ne yapalım. öyle okunan, bilinen bir site değilse (ki hiç sanmıyorum) boşver, hiç verme linki, trafik yapmayalım boşuna :)

closet monkey dedi ki...

Yazılarınıza bayılıyoruum :))

Short Skirt Long Jacket dedi ki...

Umutla Çavlan sizin de yeni yılınız kutlu olsun! :)

Adsız dedi ki...

Yepisyeni yıllar dilerim size, tanrı kedileri kitapları, çavlan ve umut kullarını kutsasın. As Tiny Tim observed, God bless us, every one!

noelbaklavasi dedi ki...

2010 yılına damgasını vuran blog listelerinde bir numara and the oscar goes to!!!! Kediler ve Kitaplar! mutlu yıllar gençler sizi seviyoruk :)

Judy Abbott dedi ki...

bol kedili ve kitaplı pırıl pırıl bir yeni yıl dilerim dostlar. Mutlu seneler! Sevgiler:)

The Queen dedi ki...

Cavlancim, artik kacinci defa diyorum bilmem ama ellerine saglik :)

O Johnny Depp filmleri yazisini acar acar okurum sonra da izlerim filmleri hic bikmadan. Sonra da acar Pek Guzel Seyler'deki Johnny Depp'in Sigarasi resimlerine bakar bakar ic geciririm, Henry Fonda'ya, Hunphrey Bogart'a, ne biliyim Al Pacino'nun gencligine, James Dean'e, Marlon Brando'ya filan yetisememis olsam da neyse ki Johnny Depp'e yetisebildim diye sevinirim.

Bu blogun bana kazandirdigi yalnizca Depp askimi kabartmasi mi? Elbette degil! Kitap listeleri yaparken baktigim, film ararken "dur bakim Cavlan ne yazmis ona gore izlerim" dedigim, Harry Potter yazilarinin altina hic de bikmadan uzuuun uzuuun yorumlar dosedigim ve zevklerimizin bu kadar benzemesine hep sasirdigim bir blog sizinki! Kendi blogumu bile actirdi bana Kediler ve Kitaplar dusun artik, daha ne olsun!

2011 cok ama cok guzel gelsin ve gecsin sizler icin! Cok da mutlu olun :) Sevgilerimle! Mutlu yillar :))

Çavlan dedi ki...

gözdecim şımardım resmen, nasıl bir yorumdur o :) bol kitaplı ve filmli, mutluluk dolu bir yeni yıl diliyorum ben de sana. kocaman sevgiler!

KelebekNehir dedi ki...

2010'un en iyilerini bekliyoruz...

lapset dedi ki...

house neden düşer? 7. sezonla mı alakalı?
dexter vs house?

Çavlan dedi ki...

lapset, evet bu sezon soğudum çok. hem ben sıkılmışım house'tan artık, hem de son sezon onlar da eskisi gibi güçlü bölümler yapamıyor diye düşünüyorum. tıp dizisi de bir yere kadarmış yani, dexter'la olası bir karşılaşmada sonuna kadar dexter alır :)