22 Temmuz 2011 Cuma

Experiment 17


Daha bir hafta geçmeden diğer oyunum da yayınlandı. Bu da uzun süre önce bitmişti ama yakın zamanda sponsor buldu. Oynamak için tıklayın.

Experiment 17, temelde bir yılan oyunu. Oyunda esasında laboratuvar asistanı olarak yılanımızı kontrol ediyoruz (sağ ve sol ok tuşları), onu yüzdüğü havuzda suya daldırıp çıkartarak (spacebar) önüne gelen yemekleri yemesini sağlamak dışında, farklı zamanlarda beliren "anomali"leri simgeleyen 44 küçük atom işaretini toplamak ve bunların etkilerini gözlemlemek esas görevimiz.

Bazı anomalilerin iyi bazılarının kötü etkileri var, bazıları ise sadece kozmetik amaçlı ama her türlü oynayanı kısa süreliğine de olsa eğlendirecek bir şeyler var diye umuyorum :) Bunun yanında, her bölüm sonunda (ekranda yiyebileceğiniz canlılar bittiğinde) bir sonraki bölüme geçmek için beliren "deneyim noktaları"nın etrafında 360 derece dönüp tam bir çemberi tamamlamanız gerekiyor. Bunu daha çok oynarken suya dalıp çıkarak kendi üzerinizden/altınızdan geçme mekaniğine alışılabilmesi için eklemiştim, sonra ilginç olduğunu düşünüp tuttum (çemberin merkezini noktaya ne kadar iyi denk getirirseniz o kadar iyi puan alıyorsunuz) :)

Yine çok kolay bir oyun oldu diyemem ama Çavlan sayesinde bu sefer en azından sonradan zorluk seviyelerini (ekstra hayatlar, daha yavaş oyun hızı) eklemeyi akıl ettim. İnsan bir şeyle başından itibaren yüz yüze olunca en basit şeyleri bile göremeyebiliyor.

Umarım beğenirsiniz. Oynamak için buraya tıklayın.






18 yorumcuk:

Azze dedi ki...

süper olmuş!
keşke ofiste olmasaydım da daha çok oynasaydım :)

okyay dedi ki...

klasik sıkıcı snake ne kadar keyifli hale gelmiş böyle (:

Korhan Korman dedi ki...

Piyuww ne hallere düştü gariban yılanım. Saçları çıktı,sarhoş oldu.

Zaten tip olarak şeye benziyor gariban bir de başına gelmeyen kalmadı:(

filmcankisi dedi ki...

kutlarım valla çok hoş olmuş bu da :)

kıvılcım dedi ki...

Umutcum kutluyorum ben de, bayici yilan oyunu deyip gecmemeli, cok yeni bir yorum katmissin ve dairelerle, anomalilerle hepsinden onemlisi suyun altina dalip cikma ile cok farkli, eglenceli bir oyuna donusmus. Sevgiler..

Travis dedi ki...

mayın tarlasından kurtuldum sanırm.

kurşunkalem dedi ki...

daha yeni kaç aydır yeni oyun yok diyordum, bir baktım iki oyun birden gelmiş :) ikisi de harika olmuş, bravo. bir oyun şirketinde çalışıp daha büyük oyunların yapımında yer almayı düşünmüyor musunuz? sizi havada kapmaları lazım:)

so far so good so what dedi ki...

Bende iki oyunu birden gördüm, Hell Driver'ın tarzını, havası çok beğendim, ama Exp 17'yi daha uzun süre oynayabildim, sanırım daha bağımlılık yapıcı olduğundan veya Hell D. beni aştığından bilemiyorum :) Ama nasıl anomaliler çıkacak daha diye diye yetiştirilmesi gereken işlere rağmen oyunu bırakamadığımda bir gerçek :D

Mavi dedi ki...

Bir türlü medium ya da hardda oynayamıyorum,iyi başlıyorum onlarda yılanımın hızı daha iyi geliyor ama hemen aşırı bir hızla uzamaya başlıyor kuyruğu, easyde salına salına tın tın oynuyorum ben de:)) yazılar ve atomların açıklamaları çok güzel geldi bana da çok cool :pp

Volkan dedi ki...

Bölüm sonlarındaki çember olayında çözemediğim bi nokta var, yılan belirli bir buyuklukten sonra çember çizemeden kendine çarpıyor zaten, onu nasıl çözebiliriz?

even better than the real thing dedi ki...

Çok eğlenceli olmuş, anomaliler özellikle inanılmaz zevkli ve yaratıcı! Başta "yılan mı? pöö" diye düşünüyor insan ama başlayınca ve biraz oynayınca görülüyor ki 5 üzerinden 5'lik bir oyun kesinlikle.

Umut dedi ki...

Teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız için :)

@Volkan,

Dönmeye başladıktan sonra space'e basıp suyun altına dalarak kendine çarpmadan çemberi tamamlayabilirsin. Tabii tersi de geçerli (suyun altındayken üstüne çıkarak)

metallicgrey dedi ki...

Ne kdr güzel şyler yapıyorsunuz, insan hayran oluyor hatta birazda kıskanıyor :P. Programlamayı yapan,grafikleri çizen, mziklerini besteleyip çalan nasıl aynı kişi oluyor?Buna cevap talep ediyorum!:) Sevgiler

Mrs L... dedi ki...

Harika!

Volkan dedi ki...

Hakkaten ben de baştan boş reklamdır deyip acmıyordum bile oyunları ama ufak detaylar çok değiştirmiş olayı. Zevk sahibi bir insan olduğunuzu söyleyebilirim.

Cansu dedi ki...

ferry halim oyunlarının gelişmiş versiyonu gibi olmuş. pek güzel. tebrik ederim :)

Bugra dedi ki...

"Umarım beğenirsiniz" mi? Beğenmek ne kelime! Çok hoş bir oyun. Klasik yılan oyunlarından sıkılan ben için adeta bir ganimete eşdeğer bir oyun sunmuşsunuz. Emeğinize sağlık. Zevkle oynadım :)

yigilante dedi ki...

oyun hakkındaki eleştiri yazısı:

http://kidsinthemadhouse.blogspot.com/2011/12/experiment-17-ya-da-flashn-onemi.html