18 Şubat 2012 Cumartesi

Party Down


Dizi, Los Angeles'taki bir catering şirketinin çalışanlarının üzerine yoğunlaşıyor. Bu çalışanların tümü de para kazanmak için bu işi zorunluluktan yapan, aslında birer oyuncu/senarist/komedyen olmaya çalışan, genelde Hollywood film ve dizilerinde figüran ya da ceset rolünden öte iş bulamayan, bulduklarında da düşüşleri yükselişlerinden çok daha hızlı gerçekleşen başarısız bir avuç insan. Her bölüm, şirketin yemeklerini hazırladığı bir başka etkinlikte geçiyor, bölüm adları da o etkinlikler üzerine: James Ellison'ın Cenazesi, Taylor Stiltskin'in 16. Yaşünü, Stennheiser-Pong Nikah Daveti, Nick DiCintio'nun Orji Gecesi, James Rolf Lisesi'nin 20. Yıl Buluşması gibi. Tabii hiçbir etkinlik pürüzsüzce geçip gitmiyor, her zaman renkli karakterlerden oluşan konuklar, halihazırda zaten rengarenk karakterlere sahip oyuncu/garsonlarımızın hayatlarına ucundan kıyısından değince bir hayli komik diyalog ve olaylar çıkıyor ortaya.

Veronica Mars'ın yaratıcısı Rob Thomas'a, içlerinde film yıldızı Paul Rudd'ın da olduğu yapımcılarına, yetenekli komedyenlerden oluşan kadrosuna (Ken Marino, Adam Scott, Martin Starr, Lizzy Caplan, Jane Lynch ve Megan Mullally) ve çok daha bilinen bir dizi olan V. Mars'ın yıldız kadrosunun konuk oyunculuklarına (Kristen Bell, Enrico Colantoni, Jason Dohring ve daha kimler kimler), pek çok eleştirmenden tam not almasına rağmen, 2009 yılında başlayıp iki sezon sürmüş Party Down'un reytingleri düşükmüş. Dizinin tutmama nedenlerini anlamak çok da zor değil aslında, pek bir tanıtımı yapılmadan, sessiz sedasız yayına girmiş bir kere, klasik izleyiciyi çekmekten çok uzak bir formatı var ve aleni bir mizah tarzı yerine ortalama seyirciye ters gelecek, daha ince zeka ürünü esprilere sahip bir yapım. Herkese hitap etmeyebilir ancak The Office ve Extras gibi dizileri komik buluyorsanız, bu her sahnesi zekice repliklerle dolu sağlam komediyi de sevmeniz yüksek ihtimal.

Bir de iyi haber: Uzun zamandır ortalıkta dolaşan dizinin sinemaya uyarlanacağı dedikodularını Megan Mullally doğrulamış ve kadrodan bir Jane Lynch'in olmayabileceği, onun dışında kastın eksiksiz döneceği bir film projesine imza attıklarını, John Enblom'un tam da şu anda senaryoyu yazmakta olduğunu, çekimlere baharın sonunda başlayacaklarını söylemiş.

Are we having fun yet?












7 yorumcuk:

Begonvilli Ev dedi ki...

Bu tür dizileri seviyorum. Dizi dünyasında bir dizi tutunca hemen benzerleri sarıyor kanalları. Böyle farklı olanlar da türünün ilkleri olarak belleklerde kalıyor. Seinfeld, Evli ve Çocuklu gibi diziler farklı ve kalıcı olanlardan.Umarım bu dizi de öyledir ve kendini tekrarlayan bir dizi olmaz.

Arestoktra dedi ki...

Çok ilginç bir diziye benziyor cidden, en kısa zamanda denenecekler listemde artık.

en iyi kötü kadın dedi ki...

Diziler hakkında yorumlarınız gerçekten benim de katıldığım yönde oluyor fakat dikkatimi çeken ve sizin (sanırım) hiç konu etmediğiniz doctor who ile ilgili fikirlerinizi de merak ediyorum. Bunu da bizimle paylaşın lütfen:)

Çavlan dedi ki...

en iyi kötü kadın: doctor who'yla ilgili biraz karışık hisler içindeyim, bu yüzden hiç yazmamış olabilirim burda. 4. sezon sonuna kadar izledim (tennant'tan sonra son doktoru benimseyebileceğimi düşünmüyorum, pek şans da vermedim o yüzden), genel olarak seviyorum ve çok beğendiğim bölümleri var ama bazen de ne bileyim, biraz fazla ucuz geliyor, çok alışamadım tarzına :)

barış dedi ki...

Son yıllarda Party Down kadar çok sevdiğim, güldüğüm bir dizi olmamıştı. En "underrated" dizilerden biri çünkü hakikaten çok çok az kişi biliyor.

Filminin yapılacağını okuyunca acayip sevindim doğrusu.

Hasan dedi ki...

Yaklaşık 45 dakikadır sitenizdeyim. İnanılmaz güzel bir blog çalışması olmuş bu :) Böylesi yazarların ve hobiye sahip olanların artması dileğiyle. Teşekkürler, kaleminize sağlık.

Çavlan dedi ki...

@Hasan teşekkür ederiz :)