1 Haziran 2015 Pazartesi

Song of the Sea

Song of the Sea, her karesi ayrı güzellikte olan, İrlanda yapımı bir animasyon filmi.









































































(Görseller üstlerine tıklanınca büyüyorlar.)

9 yorumcuk:

Berna dedi ki...

Çizimlere bayıldım. Renkler de büyülüyor insanı. Öneri için teşekkürler. Bu arada Çavlan, İzombie dizisini izledin mi bilmiyorum. İzlemediysen bir bak derim. Bana zombi Veronica Mars gibi geldi. Yapımcıları ortak zaten. Yorumunu merak ettim. Esenlikler diliyorum.. :)

Çavlan dedi ki...

izlemedim, ilk kez duyuyorum hatta. ama çok ilgimi çekti (özellikle tam da dün gece bol zombili bir rüya görmüşken!), tez zamanda edinilip izlenecek :) çok teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Çizimler çok şirin (:
Yakın zamanda yorumlarını da bekliyoruz...

Adsız dedi ki...

Bir de Çavlan ve Umut, acaba rica etsen Top 25 (Top 50) kitabınızı listeleyebilir misiniz? Takip etmek istiyorum açıkçası... Düşünce tarzını çok hoş.

-
ya da böyle bir liste paylaştınız mı daha önce, gözden kaçırmışım :/

Çavlan dedi ki...

öyle bir liste paylaşmadık, ama şu linkte benim goodreads hesabımdaki kitaplar var, verdiğim reyting sırasına göre dizili halde. 5 yıldızlılar, hatta 4 yıldızlılar şiddetle önerdiklerim, aralarından ilginizi çeken türlerdekilere bakarsanız bir hayli öneri çıkar gibime geldi.

Adsız dedi ki...

Teşekkürler, göz atıyorum.
Ama dediğim şekilde de bir düşünün derim. 5 yıldız, sıralama için pek yeterli değil. Bence 1 ile 10 arası bir cetvel kullanmak, ondalık basamakları da kullanmak daha hoş olacaktır diye düşünüyorum. Yani ne bileyim bir dünya klasiğine 4 yıldız vermek pek kolay değil, aynı şekilde nobel ödülü alan yazarların kitaplarına, pulitzer ödülüne... Bu şekilde olunca listeleri pek sağlıklı takip edebildiğimi söyleyemeyeceğim. Özellikle saygıyı hak eden, ancak yeterli popülaritesi bulunmayan kitapları göz ardı ediyoruz.

Not: Bu captcha kodları ne kadar karışık ya robot olmadığıma ikna etmek için yüz takla atmak zorunda kalıyorum :D Hangileri suşi'dir diye soru mu olur? Daha önce yemedim ki :/

Çavlan dedi ki...

filmlerden farklı olarak kitaplara puan vermek çok zor geliyor bana (goodreads'de basit 5 yıldız sistemi üzerinden yıldız vermeye çalışırken bile zorlanıyorum, bazılarına hiç veremiyorum vs). hele kendi içlerinde sıralamaya koyacağım bir liste yapmak imkansız gibi görünüyor gözüme. sanırım verdiğim puanları ağırlıklı olarak okurken aldığım keyifle orantılı olarak oluşturduğumdan, kitabın edebi değerine yıldız biçebilecek yetkinlikte biri olmadığımdan.

not: captcha eskiden bildiğimiz kelime doğrulama üzerinden giderdi, son aylarda bir haller olmuş. hangileri lunapark görselleridir kadar absürd bir talebe bile denk gelmişliğim var.

Adsız dedi ki...

Merhaba
Uzun süredir sessız bir takipçiniz olarak blogunuzu ne kadar beğendiğimi söylemek isterim öncelikle..Ben bu filmi kızımla izlemek isterdim.Ama sanırım beyazperdede yerini alamadı,herhangi bir dvdsi de yok gördüğüm kadarı ile.Sizce nasıl izlyebilirim? Çok teşekkür ederim. Aslı

Çavlan dedi ki...

merhaba aslı, çok teşekkür ederiz. filmin dvd'sinin çıkıp çokmadığını bilemiyoruz ama pek çok kişi gösterime girmeyen filmlere ulaşabilmek için dosya paylaşım programlarını (torrent gibi) tercih ediyor.