27 Şubat 2012 Pazartesi

Tam 34 Gün Sonra...

Game of Thrones'un ikinci sezonu başlıyor! 8 aydır beklediğimizi düşününce, 34 gün hiçbir şey. Yeni sezon fotoğrafları ve fragmanı için buyrun yazının devamına.


21 Şubat 2012 Salı

Effy Stonem

Tüm zamanların en karizmatik, en "cool" tv karakteri olabilir Effy Stonem. Gerçi daha Skins'in 3. sezonundayım, Effy'nin jenerasyonu yeni başladı, artık sadece arada bir görünen kızkardeş olmayacağı için el mahkum konuşmak zorunda kalacak ve o gizemli, esrarengiz havasından bir şeyler yitirecek diye tahmin ediyorum. Olsun. Ne olursa olsun benim için gelmiş geçmiş en havalı dizi karakteri olarak kalacak. (Görsellerin tümü hareketli olduğundan tam yüklenmeleri için biraz beklemeniz gerekebilir.)


18 Şubat 2012 Cumartesi

Party Down


Dizi, Los Angeles'taki bir catering şirketinin çalışanlarının üzerine yoğunlaşıyor. Bu çalışanların tümü de para kazanmak için bu işi zorunluluktan yapan, aslında birer oyuncu/senarist/komedyen olmaya çalışan, genelde Hollywood film ve dizilerinde figüran ya da ceset rolünden öte iş bulamayan, bulduklarında da düşüşleri yükselişlerinden çok daha hızlı gerçekleşen başarısız bir avuç insan. Her bölüm, şirketin yemeklerini hazırladığı bir başka etkinlikte geçiyor, bölüm adları da o etkinlikler üzerine: James Ellison'ın Cenazesi, Taylor Stiltskin'in 16. Yaşünü, Stennheiser-Pong Nikah Daveti, Nick DiCintio'nun Orji Gecesi, James Rolf Lisesi'nin 20. Yıl Buluşması gibi. Tabii hiçbir etkinlik pürüzsüzce geçip gitmiyor, her zaman renkli karakterlerden oluşan konuklar, halihazırda zaten rengarenk karakterlere sahip oyuncu/garsonlarımızın hayatlarına ucundan kıyısından değince bir hayli komik diyalog ve olaylar çıkıyor ortaya.

15 Şubat 2012 Çarşamba

Wonderfalls


Bugünkü "iptal edilerek harcanan" dizi, 2004 yılında yayınlanan ve tek sezonda fişi çekilen komedi/dram Wonderfalls. Kahramanı, birkaç yıl önce prestijli bir üniversitenin felsefe bölümünden mezun olmuş, ama şu an bir hediyelik eşya dükkanında tezgahtarlık yapan, bir karavanda yaşayan, her türlü sorumluluktan bucak bucak kaçan, sevgilisiz, hobisiz, amaçsız, kayıtsız, duyarsız, suratsız ve aksi hatun kişi Jaye (Caroline Dhavernas). Derken bir gün, oyuncak hayvanlar Jaye'le konuşmaya ve garip şeyler yapmasını söylemeye başlıyorlar. Bunlar, Jaye'i o an için zor duruma sokan saçmasapan hareketler gibi görünse de, her bölümün sonunda parçalar birleşiyor ve oyuncakların direktiflerine uyduğunda Jaye'in dünyanın "daha iyi" bir yer olmasını sağladığı ortaya çıkıyor. Tabii aynı zamanda bu emirleri dinlemek, Jaye'i ve her bir üyesi birbirinden çatlak ailesini, en yakın arkadaşını ve hoşlandığı barmen çocuğu da absürd ve komik durumlara sokuyor.

13 Şubat 2012 Pazartesi

Pushing Daisies


Bir ya da iki sezon çekildikten sonra yayınlandığı kanal tarafından anlaşılmaz nedenlerle iptal edilen, iptal edilince de fena halde ziyan olan 10 dizi listesi yapmıştım iki yıl önce. O zamandan beri, çekimlerine son verilmemiş olsa şahane birer diziye dönüşme potansiyeli taşıyan, hatta bu yarım kalmış halleriyle bile uzadıkça uzayan pek çok tv dizisinden çok daha nitelikli birer yapım olan üç dizi daha keşfettim. Blogda bu haftayı tümünü hararetle önerdiğim bu dizilere ayırıyorum, yazarlarına konuları toparlama fırsatı verilmeden yayından kaldırıldıklarını bile bile izlemek buruk olsa da harcadığım zamana değdi çünkü – kısa sürmüş de olsalar çok eğlenceli diziler hepsi. İlk yazıda aralarında en bilindik, en popüler olan, 2007'de yayın hayatına başlayıp ikinci sezonunda sonlandırılan Pushing Daisies var.

7 Şubat 2012 Salı

The Fantastic Flying Books

Bir otelin balkonunda kitaplarıyla sakin sakin oturan ve günlüğüne yazan kitap kurdu Bay Morris Lessmore, çıkan fırtınayla birlikte bir başka dünyaya, kitapların uçabildiği, insanların öykülerin gücüyle iyileşebildiği "kitaplar diyarı"na geçer. Bu yıl Oscar ödüllerinde en iyi kısa animasyon adaylarından biri olan The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore'u izlemek için 15 dakikanızı ayırmanız yetiyor. Ayrıntılı bilgi burada. Film yazının en altında. (Tam ekran izlemenizi öneririz.)