27 Ocak 2012 Cuma

İnsanı Şenlendiren 20 Film

Moralim bozuk da olsa beni neşelendirebilen, hatta "yürek ısıtma" vazifesi gören filmler var şu dünyada:

1. Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain (Amélie)
Yönetmen: Jean-Pierre Jeunet • Yazar: Jean-Pierre Jeunet & Guillaume Laurant • Oyuncular: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz ve Serge Merlin • Ülke: Fransa • Yıl: 2001 • Tür: Komedi|Fantastik|Romantik • IMDb Puanı: 8.5/10

24 Ocak 2012 Salı

Blooper Çılgınlığı


Sevdiğimiz dizilerin eğlenceli kamera arkası görüntüleri ve çekim hatalarından bir demet:

18 Ocak 2012 Çarşamba

Skyrim'in İncileri


The Elder Scrolls V: Skyrim, piyasaya çıkalı daha iki ay olmasına rağmen inanılmaz popüler olmuş, deli gibi yayılmış bir rpg. Sanki bilmeyen kalmış gibi burada ona künye hazırlayıp tanıtımını ya da incelemesini yapmak tuhaf olacaktı, detaylara dair farklı bir dosya hazırlamaya karar verdim bu nedenle. Bizim yıl sonu anketimizde birinci oldu bu oyun, ki bana da sorsalar, bu yıl oynadığım oyunlar arasında en iyisi seçerim kendisini. Yazıda kullandığım görsellerin tamamı kendi oyunumdan elcağızımla aldığım capture'lar, tıklayıp büyük boyutta görüntüleyebilirsiniz. Hızımı alamayıp bir de güzel manzaralar postası hazırladım, o da bugün Pek Güzel Şeyler'de.

15 Ocak 2012 Pazar

Trine 2


Oyun türü: 2D Puzzle Platformer
Çıkış tarihi: Aralık 2011
Platform: PC, PS3, X360, MAC, UNIX
Artıları: Muhteşem, rengarenk, masalsı atmosferi ve grafikleri, co-op ve local co-op modlarıyla 3 kişiye dek arkadaşlarla oynama olanağıyla çok daha zevkli bir oyun deneyimi sunması, müzikleri.
Eksileri: Ne olursa olsun son tahlilde bir platformer, hem de iki boyutlu platformer olması (gameplay'in kısa bir süre sonra sıkması).
Gamespot oyuncu notu: 8.8/10
Metacritic notu: 84/100
Benim notum: 7.5/10

11 Ocak 2012 Çarşamba

Just Shut Up and Drive 2

Buraya yazmakta çok geç kaldım ama her oyunumu blogdan da duyurma geleneğimi bozmuş olmayayım: Yeni (ama eski) oyunum Just Shut Up and Drive 2'yi buradan oynayabilirsiniz.


3 Ocak 2012 Salı

2011'in En İyileri Anketinin Sonuçları

Ankete katılan herkese teşekkür ederiz, cidden şahane listeler çıktı ortaya. Okurlarımızın zevkine şapka çıkarıyoruz ayrıca :) Listelerdeki madde sayısını ilk 15'le sınırlı tuttuk, ama anket boyunca 70 kitap, 65 film, 50 oyun ve 49 dizinin adı geçmiş. Tümünü görmek isterseniz, orijinal kayıttaki yorumları inceleyebilirsiniz. Oy dağılımları bir hayli ilginç, özellikle Game of Thrones'un diğer dizilere attığı fark öyle böyle değil. Oranlarla ilgili bir fikir vermesi açısından, her kategorinin ilk 10'u için tablolar da hazırladık. Buyrun: