8 Mayıs 2010 Cumartesi

Heroes vs. Villains: Sinking Ship


(Survivor 20.10 - 20.12)

Bu seferki Survivor incelemesi bir nevi resim-altı yazılarından oluşacak... CBS her nedense son bölümlerin görsellerini yayınlamadı web sitesinde, bu da yüksek çözünürlüklü resim bulmamı imkansız kıldı. "Madem öyle benim kendi alacağım screenshot'lardan âlâsı mı olur" diyerek ufak çaplı bir screenshot-mania yaşadım. Sayıyı biraz abartmışım, bu nedenle yazının arasına görsel serpiştirmek yerine görselin arasına yazı serpiştireyim, o görseller üzerinden ilerlesin yazı diye düşündüm. Ama önce bir kehanette bulunmak istiyorum Final 3'ye dair. Şimdiye dek her nedense kaçındım bundan (çünkü hiçbir şey tahmin edemiyordum açıkçası), ama son birkaç bölümde oyuncularla ve yapabilecekleriyle ilgili kesin fikirlerim oluştu. Jeff blogunda sadece Russell, Parvati, Sandra ve Danielle'in kendini tamamen oyuna kitlemiş vaziyette olduğunu söylemiş, sonuna kadar katılıyorum ben de buna. Diğerlerinin (Rupert, Colby, Candice, Jerry) oyunuyla karşılaştırılamaz bile bu dörtlünün oyunu, ve tam da bu nedenle, içlerinden üçü kalacak Final 3'ye diyorum: Parvati, Russell ve Sandra.

Tabii oyun modunda olmak elenmenizi engellemiyor (bkz: Danielle), üstelik sonraki haftanın özet görüntülerinden de Russell ve Parvati'nin birbirine düşerek iki ayrı gruba dağıldığı sonucu çıkıyordu: sanki Parvati Sandra ve Jerry'i, Russell da Rupert ve Colby'i recruit ediyor, iki farklı alliance oluşturuluyor, Russell da göndermek için Sandra'yı gözüne kestiriyor gibiydi ("You're either with me or you're against me"). Ama bu promo'lar şimdiye kadar aslında olan biteni çok az yansıttı, amaç seyirciyi şaşırtmak çünkü. Ayrıca her ne kadar Parvati asla Russell'ın istediği gibi onun kontrol edebileceği bir oyuncuya dönüşmeyecekse de, onu göndermeye çalışacağını, alliance'ını bozacağını hiç zannetmiyorum. Bir de bütün Hero'ların tek tek elenmesi ve sona sadece Villain'ların kalmasına duyduğum büyük fanatik istek var (bu tahminden çok arzuya giriyor tamam ama, ne yapalım). Gerçi Sandra yerine Jerry'nin sona kalmasını tercih ederim, ancak idol'ı bulduğunu ve onu kendine sakladığını gördükten sonra, başından beri ne kadar büyük bir tehdit oluşturduğunu fark ettim Sandra'nın. Gerçi Sandra yerine Courtney'i göndermelerinin pek akıllıca olmadığını ve bunun bir yerlerine girebileceğini yazmıştım sanırım birkaç bölüm önce, Sandra'nın çok ilerleyebileceğini hatta Final 3'ye kalabileceğini bile düşünmüştüm, ama gerçekten kazanma şansı olduğuna inanmamıştım hiç. Şimdi ciddi ciddi inanıyorum... Jüride Parvati'yi (ki unutan varsa favorim olur kendisi) yenebilecek tek kişi Sandra.




Farklı bölümlerden challenge'lar görüyoruz üstte. En üstteki challenge'da son ikiye Parvati ve Danielle kaldı, zaten idol'ı olan Parvati, yine taktik oynayarak Danielle'e kendini iyi hissettirmek ve kendisini bir tehdit olarak görmesini engellemek için bilerek çekilince, immunity Danielle'in oldu. Bir altta görülen challenge son bölümün son challenge'ıydı ve üç aşamalıydı. En sona Rupert, Parvati ve Russell kaldı, immunity de, puzzle'ı diğerlerinden önce çözen Russell'ın oldu. En alttaki ikili ise yine aynı bölümde ama daha önce yapılan immunity challenge'dan. Gördüğümüz üzre Parvati kazandı onu da, diğerlerinin çoğu gibi yiyecek için yarışı bırakmak gibi bir zayıflık ya da dengesizlik/dayanıksızlık göstermeyerek. Bu sezon immunity'lerin eşit (ve sürprizli, Jerry bile bir immunity kazandı) bir şekilde dağılmış olması çok hoşuma gidiyor açıkçası. Herkesten daha güçlü ve yetenekli tek bir adamın olması ve tüm immunity'leri tek tek toplaması, o kişiyi izlemesi heyecan verici olsa da (Exile Island'da Terri, Cook Islands'da Ozzy ve All-Stars'da Boston Rob gibi), sürpriz elementini alıp götürdüğü için biraz da sıkıcı oluyor.


11. bölümde resmen bir catfight izledik. Eğer Amanda her an herkesi memnun etmeye çalışarak yapmacıklıktan yapmacıklığa koşmak yerine biraz olsun kararlı davransaydı, çok daha eğlenceli sahneler de görebilirdik :) Immunity idol'ın clue'suyla ilgili "sahibi bulandır" gibi bir kural yok. İlk gören Danielle'di doğru, ama clue'yu alıp cebine koymadı ki, diğerleri görmesin diye öbür tarafına, yere, yatağın yanına koydu. Yani bir yerden başka bir yere geçirdi sadece. Bu durumda Amanda'nın gelip istediği gibi o clue'yu almaya, kaçırmaya, ne isterse yapmaya hakkı var. Üstelik reward challenge'ı Colby, Danielle ve Amanda, üçü birden kazanmış. İstediklerini yapabilirlerdi yani o clue'yla. "Hepimizin hakkı" diyerek açıp hep birlikte okuyabilirlerdi, ya da... Amanda kendi elleriyle Danielle'e geri vermeyebilirdi belki? Bu olayda Colby'i mi daha aptal buldum, Amanda'yı mı bilemiyorum. Amanda senin alliance'ında, gerizekalı Colby, Danielle değil! İlk başta hiç ilgilenmiyorsun (gerçekten insan adamın Survivor'da yarışmaya değil, tatil yapmaya geldiğini zanneder), film izliyorsun yattığın yerden, bir adet immunity idol ne derece işine yarar, seni nasıl kurtarır düşünmüyorsun bile... Sonra da üstten baka baka (hakem misin orada? o kızların babası mısın?) "Danielle buldu evet, Danielle'in hakkı o zaman, geri ver bakayım ona Amanda," diyorsun, i-na-nıl-maz. Danielle'le flört ediyor olabilirsin, sıkı etik kuralların da olabilir gündelik hayatında, ama orası Survivor! Madem taktiğin t'sinden anlamıyorsun, en azından taktik oynamaya çalışan alliance'ındaki diğer insanlara zarar verme! Colby'nin sıkıcı ve düz, ama düzgün, dürüst, heroic bir adam olduğunu yazmıştım önceki yazımda. Geri alıyorum bunları. Rupert'ı Colby'e sekiz kat tercih ederim artık. Aptallığa tahammülüm yok.

Aynı şekilde Amanda da hayalkırıklığına uğrattı beni -ama Amanda tüm sezon bir hayalkırıklığıydı zaten. Ona "psikopat mısıııın" diye bağırarak saldıran bir Danielle'in (ve yapma göğüslerinin) korkutucu olabileceğini kabul ediyorum... Yine de pes etmemeyi başardı, ama ne zaman ki Colby ona "clue'yu geri vermesini" buyurdu, ikiz kardeşinin oyuncağını çaldığı için babası tarafından azarlanan ve süt dökmüş kediye dönerek oyuncağı iade eden bir çocuk misali, elini açıp verdi geri verdi clue'yu. İ-na-nıl-maz. Bu hareketinden sonra gitmeyi öyle bir hak etmiş oldu ki.. Zaten tüm sezon adam gibi taktik yapmadı (yaptıysa da biz görmedik), sadece önüne gelene şu yavru köpek bakışlarını atıp durdu (gerçekten Amanda, acı mı çekiyorsun, kusacak mısın, ağlayacak mısın belli değil, niye sürekli öyle yapıyorsun kaşlarını?), bir de üstüne Parvati'yi kandırmaya çalışması eklenince... Eh, üzgünüm ama, Parvati'yi Russell bile kandıramıyor. Gerçekten bir şansının olabileceğine inandı mı acaba?


Üstte Parvati ve Russell'ı kameraya stratejilerini açıklarken, onun bir altında kampta günlük hayatlarında ve en altta da ilk aşıklar kavgalarını yaparken (!) görüyoruz. Hatırlayalım, ne oldu: Daha ilk günden beri çok güçlü bir alliance'ın çekirdeğini oluşturan Russell ve Parvati, başlarda neredeyse onlar kadar güçlü bir oyuncu olan Boston Rob tehlikesine karşı savaştılar ve bir şekilde, sayıca az olmalarına rağmen, Russell'ın sinsice ve cesurca (!) manevraları sayesinde, durumu kendi lehlerine çevirmeyi başardılar. Onların sayesinde sürprizlerle ve asla önceden tahmin edilemeyecek, inanılmaz zekice manevralarla dolu bir sezon izledik. En yakın ally'ları da dahil olmak üzere etrafındaki herkesi küçümseyen, ezen ve yeri geldiğinde satan Russell, Parvati'ye biraz fazla kapıldı. Parvati ise, Russell'ın ne olduğunu büyük bir açık seçiklikte gördüğü ve kimsenin kuyruğuna takılmak gibi de bir huyu olmadığı için, oyunun tüm kontrolünün Russell'ın elinde olmasına izin vermemekle kalmadı, kendisine Russell'dan daha yakın bir ally buldu: Danielle.


Immunity idol'a giden clue'yu bulan, bunu da o sırada etrafını çevirmiş olan bir masa dolusu insandan saklayan Parvati, clue'yu Danielle'e gösterdi ve idol'ı birlikte aramaya başladılar. Bunu yaparken amacı Danielle'in kendini ona Russell'dan daha yakın hissetmesiydi, başardı da (Gerçi Danielle'i yakan da bu oldu en sonunda). Idol'ı bulan Parvati onu cebine koydu, ve Russell'a hiçbir şey söylemedi. O akşam Parvati'nin tehlikede olacağına inanan Russell (ikinci kez) idol'ını (hani şu J.T.'den hediye gelen) Parvati'ye verdi, böylece kızımızın iki adet idol'ı oldu. Fakat Amanda'nın halinden tavrından bir sorun olduğunu anlayan Parvati, aslında Heroes'un onun adını yazmayacağını, sadece idol'ını flash ettirmek istediklerini anladı. Danielle'in ismini yazamazlardı, çünkü immunity kazanmıştı. Russell'ın ismini de yazamazlardı, çünkü hâlâ ortada bir women's alliance olduğuna ve Russell'ın kendi yanlarında olduğuna hemen hemen eminlerdi (ya da "inanmak istiyorlardı" diyeyim). Bu durumda iki seçenek vardı: Sandra ya da Jerry. Hangisi olduğunu kesin olarak öğrenmesinin yolu yoktu, fakat mantıken bu ikisinden birini gönderecek olmalıydılar. Bu durumda Parvati, şimdiye dek kimsenin yapmadığı, inanılmaz riskli bir hareket yaptı: Tribal'da idol'larından birini Jerry'e, birini de Sandra'ya verdi. Heroes gerçekten de Jerry'nin adını yazmıştı, böylece oyları geçersiz kaldı ve J.T. gitti. Alliance'ını kurtaran ve sayıca Heroes'a üstünlük sağlayan Parvati, tek bir faktörü hesaba katmamıştı: Russell.


Control freak'in babası olan Russell, Parvati'nin ona danışmadan, haber dahi vermeden bu kadar büyük bir hamlede bulunmasına çıldırdı. Fakat bana sorarsanız onu en çok delirten, Parvati'nin planlarını olmasa da ikinci idol'ını Danielle'le paylaşmış, Russell'dan ise gizlemiş olmasıydı. İlk günden beri kendisine en yakın oyuncu olarak gördüğü Parvati'nin bir başkasıyla kendisinden daha yakın olma ihtimali Russell'ı kelimenin tam anlamıyla çıldırttı. Zaten Heroes'un Parvati'yi değil Jerry'i göndereceğini öngörememişti, eğer Parvati olmasaydı, o bölümden sonra Russell alliance'ını birer birer kaybederdi. Daha önce Russell'ın karşı tarafın hamlesini yanlış tahmin ettiğini hiç hatırlamıyorum, ne burada, ne de Samoa sezonunda. Oysa işte, 10. bölümde hata yaptı, ve bu hatalar devam etti, aynı şekilde 11. bölümde de (bir idol bulup sırf ders vermek istediği için Parvati'yle paylaşmayarak ve kendi adını yazacaklarını düşünüp idol'ını oynayarak ve israf ederek), 12. bölümde de (Rupert'ın idol'ı olduğuna kanarak oyları bölüştürmeyi teklif ederek ve Colby ya da Rupert'tan biri yerine Candice'i göndererek... sonra da oyunun kontrolünü yitirdiğini fark edip Danielle ve Parvati'yi birbirine düşürmeye çalışarak) tekrarladı bu hataları. Samoa ve Heroes vs. Villains arka arkaya çekilmiş, yani çok yorgun (fiziksel olarak da tabii ki, ama en çok duygusal olarak) olmalı Russell, iki aydan daha uzun bir süredir ormanda demek bu çünkü. Ve herhalde bu yorgunluk ona bu hataları yaptırıyor, çünkü son üç bölümdür, alıştığımızdan çok farklı bir Russell izliyoruz. Russell'ın Danielle'e attığı kazıktan, tribal'ı anlatırken bahsedeceğim.


Solda pek kızgın ve komik görünen Rupert'ı görüyoruz, ondan daha sonra bahsedeceğim. Sağda ise Heroes vs. Villains'ı kazanacağını, jürinin çoğunluğunun oylarını toplayacağını tahmin ettiğim Sandra. Böyle bir tip işte Sandra. Ne kadar uğraşsam da onunla ilgili ilk izlenimlerimi silemiyorum, aklı çalışıyor ve korkak değil ve ilgiyi kendi üzerinden alıp başka taraflara çekmeyi biliyor tamam, ama hâlâ inanılmaz itici geliyor bana. Oyların çoğunu toplayacağı bir gerçek, ama bu bana herhangi bir şekilde mantıklı gelmesini gerektirmiyor, hangi aklı selim oyuncu Parvati dururken (ki Parvati'nin son üçe kalacağından hemen hemen eminim) Sandra'ya verebilir oyunu? Ne yaptı ki Sandra? Son birkaç bölümde az da olsa saygımı kazandığını gizleyemeyeceğim; Rupert ve Colby'ye göre çok daha iyi oynuyor bu oyunu, en azından stratejinin kelime anlamını biliyor. Ama yine de düşünecek olursak, Sandra 1- Challenge'larda hiç ama hiçbir şey yapamayan, 2- Kampta kıçını kaldırıp bir dakika bile çalışmayan, su getirmeye dahi gitmeyen, 3- Sosyal açıdan bir facia olmanın ötesine geçemeyen, anlaştığı (ve onu seven) tek kişiyi haftalar önce kaybeden, 4- Oyunun aldığı şekilde, oluşan ve bozulan alliance'larda ve gönderilen yarışmacılarda hiçbir şekilde payı bulunmayan, en nefret ettiğim tarz olan kimsenin gözüne batmayarak oynamaya kasan bir adet balık etli, bıyıklı, hımbıl, ev kadını kılıklı hatun.

Bir anlamda fanatiklikten gözümün döndüğünün (!) ve biraz da olsa haksızlık ettiğimin, Sandra'ya fazla acımasız davrandığmın farkındayım, eğer Parvati ve Russell olmasaydı, kalanlar arasında favorim Sandra olurdu büyük olasılıkla. Ama Parvati ve Russell var, ve bir bakalım Final 3'ye kalırsa Sandra'nın jürinin oyunu alarak yeneceği Parvati nasıl bir oyuncuymuş: 1- Challenge'larda kadınlar arasında en güçlü (ve erkekler arasında da en zeki ve en dayanıklı) yarışmacı olduğunu her fırsatta kanıtlayan, 2- Kampta payına düşeni fazlasıyla yapan ("Nereden biliyorsun?" demeyiniz, CBS'in sitesinden silinmiş sahneleri izleyiniz), 3- Sosyal açıdan olağanüstü bir oyun sergileyen, bir şekilde herkesi etkilemeyi ve kendisine aşık etmeyi (kadın-erkek ayrımı yapmadan) başaran, 4- Oyunun geldiği noktada Russell'la eşit (ve belki Russell'dan da fazla) payı bulunan, feci riskli manevralarda bulunabilen, strateji ustası, zeki, göz kamaştırıcı bir boksör.

Böyleyken böyle, ama küçük bir hesapla anlıyoruz ki jüriden Coach, Courtney, J.T., Amanda, Candice, Rupert ve Colby, Sandra'ya verecekler oylarını. Jüriyi bundan sonraki bölümlerde Rupert ve Colby'nin gidecekleri varsayımına dayanarak (her ne kadar önümüzdeki haftanın preview'ları aksine inanmamızı istemiş olsa da) oluşturdum, ama onlar gittikten sonra kalan dörtlüde (Jerry, Russell, Parv ve Sandra) ne olur, onu hiç bilemiyorum. Bu durumda oyunu Parvati'ye vereceğinden emin olduğum tek doğru dürüst yarışmacı Danielle. Eğer Jerry jüride olursa, kime oy vereceği konusunda hiçbir fikrim yok (büyük ihtimal kendisinin de yok). Eğer Russell jüride olursa, kime oy vereceği tamamen Brezilya büyüklüğündeki egosunu bir kenara koyup koyamayacağına bağlı. "Bükemediğim eli öperim," diyerek Parvati'ye de verebilir oyunu, "Yaktın beni, kaltak!" diyerek Parvati'nin yanında kim varsa, ona da. Yeter ki Parvati olmasın. Ki bunu da Russell'ın sonunun Parvati'nin elinden olacağını varsayarak, tüm olasılıkları düşünmüş olmak için söylüyorum, ama artık buna inanmıyorum, bence Russell da, Parvati de sona kalacak. Yanlarında Sandra'nın değil Jerry'nin olacağına inanmak istiyorum, ama Sandra Jerry'den çok daha zeki, çok daha tactical (nedir ki bunun Türkçesi?) bir oyuncu. 4 kişi kaldığında bir şekilde kalmayı, ve Jerry'i göndermeyi başaracaktır gibime geliyor.

Üstte ismini saydığım 7 kişinin Sandra'ya oy vereceklerinden tabii ki emin değilim ama büyük ihtimal vereceklerdir, 2 kişide yanılmış olsam bile, Sandra 5 oyla alıyor 'Soul Survivor' ünvanını. Niçin? Çünkü herkes underdog'ları sever. Ve kimse kendisini göndereni ödüllendirmek istemez. "Kim iyi oynadı?" diye bakmak yerine, "Kim daha sempatik, kim benden çirkin, kimi kıskanmıyorum, kim bana daha iyi davrandı, kim benim altımda?" diye bakar kişisel meseleleri aşamayan (ki bu kadar kısa sürede aşmaları, oyundan elenmiş olma acısını unutabilmeleri imkansız) küçük oyuncular. Eh, jürinin tamamı da bu küçük oyunculardan oluşuyor işte :)



Son üç bölümde dört farklı tribal council izledik, dördü de birbirinden heyecanlı ve blindside'larla doluydu açıkçası. Hemen en altta, sağda duran screenshot'a dikkatinizi çekmek istiyorum: Danielle ağlıyor, Parvati sakin bir yüzle umursamaz bir el hareketi yapıyor, Russell da saldırıyor (Danielle'e tabii ki). Altta, solda ise Danielle, Rupert ve Candice var. Bunların ikisi gitti, sonuncusu ise önümüzdeki bölümde ya da bir sonrakinde gidecek, Final 4'a kalamayacak diye tahmin ediyorum. Russell ultra-paranoyakça davranarak, Danielle ve Parvati'yi birbirine düşürmeye karar verdi. Bunun çok da aptalca bir hamle olmadığını kabul ediyorum, ama Colby ve Rupert hâlâ oyundayken yapılacak iş değildi bu, zamanlama çok yanlıştı. Danielle'i gönderebildiğini gördükten sonra Parvati'nin ondan korkmaya başlayacağını, böylece son ana kadar yanında kalacağını söyledi Russell. Aslında acımadan da edemiyorum, adamın tek istediği Parvati tarafından sevilip sayılmak, ama o kadar clueless ki... Parvati'yi kabadayılıkla sindiremeyeceğini anlaması için daha ne olması gerekiyor? Bir de ne Parvati'nin ne de Danielle'in aptal olmadıklarını, gidip onlara "bak şu senin hakkında şunu dedi" demesinin ardından söz konusu "şu" ile kendilerinin konuşmak isteyeceklerini?... Fakat ne yazarsam yazayım, sonuçta Russell'ın planı işe yaradı, belki iki kızı birbirine düşüremedi ama onları ayırmayı başardı. Danielle'in üzerinde kurduğu baskı kızcağızın tribal'da gözyaşlarına boğulmasına neden oldu, o arada ağzından kaçan "Parvati'yle senin düşündüğünden daha yakınız," sözü de, Jerry'nin oyunun değişmesini sağladı.

Fakat Russell'ın ne Samoa'da, ne de Heroes vs. Villains'ta ısrarla anlamadığı bir şey var: Bu oyunun son aşaması, elediğin kişilerin oyunu almaktan oluşuyor. Final 2'ya ya da 3'ye kaldıktan sonra tüm güç jüride, ve jürinin sana oy vermesi gerek kazanman için! İlk günden beri sıkı sıkıya bağlı olduğun alliance'ı sattın Danielle'e ihanet edip onu göndererek, şimdi Danielle'in sana oy verme ihtimali var mı? Yok. Onun yoksa, diğer tribe'dan olan ve yine de bir şekilde ağzına sıçmayı başardığın J.T.'nin mesela, oyunu sana vermesi gibi bir ihtimal olabilir mi? Russell berbat bir sosyal oyuncu. Bu kadar zeki olduğu halde bunu nasıl göremiyor, anlamak mümkün değil. Final 3'ye kalsa bile (ki umarım kalır, çünkü son bölümlerde hata üstüne hata yapsa da onu izlemek çok keyifli) tek bir oy dahi alamayacak korkarım.


İşte kalan altı oyuncu arasındaki Hero'lar: Colby ve Rupert. Son iki tribal'da gitmeyerek herkesi şaşırttılar -fakat bir an önce gideceklerini ve sadece Villain'ların kalacağını umuyorum. Colby berbat oynuyor bence. Amanda ve clue olayındaki düşüncelerimi zaten yazdım, bundan sonra taktiksel olarak ağzıyla kuş tutsa saygımı kazanamaz. Bir de challenge'larda bir şakaya dönüştü artık: ya canını dişine takarak uğraşıyor ama genç, kaslı, atletik bir adam olduğu halde sonuncu (sonuncu!) oluyor, ya da uğraşmıyor bile, iki lokma yiyecek için immunity challenge'ından vazgeçen ilk kişilerden oluyor. Aklım almıyor bunu, hani yeri sağlam olsa, sayıca üstün olsa alliance'ı, "nasılsa güvende hissediyor kendini" derim, ama öyle bir şey yok, çok büyük ihtimal o gece kendi isminin yazılacağını biliyor... O zaman? Şaka mı bu? İki tane donut için immunity bırakılır mı?

Rupert içinse çok daha iyi şeyler düşünüyorum, son bölümlerdeki oyunu, kime güvenip kime güvenmeyeceğini bilmesi ve özellikle Sinking Ship'teki taş numarası çok hoşuma gitti açıkçası. Resmen kendini kurtardı diyebiliriz, eğer cebine idol büyüklüğünde bir taş koymasa ve idol'ı bulmuş ama kimseye söylemeyecekmiş gibi davranarak iyi rol kesmese, asla oyları bölüştürmeyi düşünmezlerdi ve Candice gitmezdi. Ki hâlâ çok sevimli buluyorum Rupert'ı, sakallarını, o teatral konuşma şeklini falan. Ama Rupert'la ilgili beni çok rahatsız eden bir şey var aynı zamanda: Russell'dan herkesin ortasında adamın yüzüne karşı "You're a disgusting, terrible human being" diyecek kadar nefret ediyor, Candice onları sattı diye inanılmaz bir biçimde kızı harcıyor (Rupert'ın sözleri: "Self centered, greedy, manipulative. She's a pitiful player."), kendisini fena halde temiz, kahramanca, dürüst, yukarılarda bir yerlerde görüp kameraya sürekli "Artık bizim dışımızda hero kalmadı!" gibi açıklamalar yapıyor... Ve Russell kendisine allign teklifiyle geldiği anda bunun üzerine atlıyor, el mel sıkışıyor adamla. Pürheves. İnanılmaz bir ikiyüzlülükmüş gibi geliyor bu bana. Bu Survivor, elbette sevmediğin adamlarla ittifak kurarsın, ama kendini etik olarak çok yukarıda bir yerde, dürüstlük timsali olarak gösterip, aşağıda bulduğun adamlara ve stratejilerine saydırıp durur, sonra da en ufak bir fırsatta tahtından hop atlayıp şu küçümsediğin adamların arasına karışır ve onların stratejisinin aynısını yaparsan, izleyici de seni ikiyüzlülükle suçlar.


Bu da jürimiz. Keşke Boston Rob da jüride olsaydı, diye düşünmeden edemiyor insan, ama Courtney'nin şahane mimikleri, el kol hareketleri ve yüz ifadeleri ve hatta (konuşması aslında yasak olduğu halde) sözleri, onu telafi ediyor. Bu sezon jürinin tepkilerini izlemek ayrı bir zevk, Courtney de çok ama çok komik.



İşte sırayla son gidenler. J.T., Amanda ve Candice'e bolca sevindiğimi belirtmem gerek, fakat Danielle, oyuncu olarak kendisini çok tutuyor olmasam da, gidişiyle beni üzen bir hatun oldu. Bütün kalbimle, Colby ve Rupert'ın önümüzdeki bölümlerde arka arkaya gitmelerini umuyorum. Bu Sandra'nın kazanacağı anlamına geliyorsa bile, değer buna. Zaten "Parvati ve Russell Final 3'ye kaldığı sürece gerisi önemli değil, Sandra gibi itici bulduğum bir oyuncu bile kazansa olur, tek istediğim Final'a kalmaları," gibi bir şey yazmışım daha önce, onu geri alamam artık :) Eğer tahminlerim tutarsa ve yarışmanın galibi Sandra olursa bile, biz yine de bol stratejili, blindside'lı, sürprizli bir sezon izlemiş olacağız Parvati ve Russell sayesinde. Hem kimbilir, belki sırf Sandra'nın sneaky'liğine dayanarak yaptığım bir tahmin sonucu bu kadar üzülmeme gerek yoktur, belki Sandra sona kalmaz bile, Parvati de diğer rakiplerini kolayca yener... Belki Russell herkesi şaşırtarak birkaç oy toplar, o arada jürinin kalan üyeleri de kimseye çaktırmadan, görünmezliğini kullanarak sona kadar gelen oyuncu (Sandra tabii ki) yerine, ipleri elinde tutarak, kimin gidip kimin kalacağına karar vererek, oyunu yöneterek ve bu arada da kendini tekrar tekrar kurtararak son ana kadar gelen oyuncunun (Parvati gibi bir oyuncunun yani!) kazanmayı hak ettiğine karar vererek ona verirler oylarını. Çok da umutlanmamak lazım :)

4 yorumcuk:

irem dedi ki...

Süper bir yazı çok teşekkürler keyiften dört köşe oldum çünkü üç bölümdür bunu bekliyordum, ama açıkcası doğru dürüst okuyamadım yerimde duramadığımdan bir an önce yorum yazmak istediğim için :) Şimdi sindire sindire okuyup screenshotlara uzun uzun bakıcam allah aşkına pavarti nasıl durmuş o direk gibi şeyin üstünde öyle tek ayak :D Ben tahmin yapmak istemiyorum artık çünkü yaptığım tüm tahminler yanlış çıkıyor utanıyorum artık jt kesin finale kalır falan demişim :) Yanlız senin tahminlerini çok mantıklı buldum umarım doğru çıkarlar, heroes'dan nefret ettiğimi defalarca yazmış olmalıyım, onlar gidecekse ve sadece villainlar kalacaksa benden mutlusu olmaz (mesela amanda gittiğinde zil takıp oynadım!). Sandra'nın kazanmasına da itiraz etmem, bence iyi oynuyor sempatik falan underdog ne biliym. Zor badireler atlattı yani:) Ama bence çoğunluk Parvati varken Sandra'ya vermez, Parvi'm kazanır yani sona kalırsa :)) Ben korktum ama gelecek haftaki görüntülerden, russel'la bozuşsunlar istemiyorum ikisini de çok istiyorum (hatta şimdi sandra da oyunuyla gözüme girince o üçü favori üçlüm oldu diyebilirim). Ama bundan sonraki bölümden belliki russel kalacaksa sandra gidecek. Daniele ifrit oluyordum o yüzden gidişine üzülmedim ve Russell'ın yine çok akıllıca oynadığını düşündüm, yorulduğu panik yaptığı doğru yine de istediğini yaptırdı bir şekilde. Jerri çok sinir, geri kalanlarda öyle o yüzden umarım final 3 ön gördüğün gibi olur, müthiş bir sezona müthiş bir son olur o zaman :)) Finali ve reunionı da böyle yazacaksın diil mi?

Umut dedi ki...

Öncelikle Çavlan hanımı yazısı için (özellikle screenshot'lardaki insan üstü çabası için) buradan tekrar tebrik etmek isterim :p Survivor fanatiği sevgilim benim!

Russell, Parv'a olan aşkı yüzünden normalde yapmayacağı hatalar yapıyor bence :p Jeff Probst blogunda bunu arka arkaya iki sezon oynamanın yorgunluğuna bağlamış gerçi, o daha mantıklı gözüküyor :) Ben Russell'ın finale kalmasini istiyorum, kazanacagindan degil, zevk katacagindan.. iki bolum kaldi gerci, daha ne katacak denebilir ama russell bu :) Parv su an oyunda en kontrollu giden karakter, russell olmasa kesin kazanirdi, russell tarafindan elenmezse yine kazanir. Bu noktada yaziya tam katilamiyorum, russell gaza gelip Parv`i elemeye calisabilir bence, erkek egosu incinmeye gelmez :)

Sandra ilginc bi underdog, sevsem mi sevmesem mi karar veremedim. Iyi dayaniyor, taktik falan da yapiyor, Russell`a kafa kaldirabilecek kadar da dobra, ama daha cok sansiyla dayaniyor gibi esas duruma bakarsak. Courtney yerine onu gonderselerdi, surekli rakam dengesinden dolayi Courtney de hala oyunda olurdu bence. Yine de tahminimce finale kalirsa kazanir juri oylarini. Belki de yaniliyorum kimbilir..

Colby gercek hayatta gayet kral(!) bi insana benziyor, fakat survivor`da fazlasiyla bezgin bekir ve bundan dolayi cok sacma hareketler (daniel'e idolu sunmak gibi) yapiyor. Yine de kizamiyorum, aptal oldugu icin yapmiyor sonucta, kafasi oyunda degil sadece.

Rupert kendini aştı cebine tas koyma olayiyla..

Ayrica yorumun yarisini f, yarisini q klavyeyle yazarak kendimi aşmış bulunuyorum :)

Yoğurt. dedi ki...

itiraf etmem gerek ki, yazınızı okuyabilmek için özel olarak 12. bölümü indirdim, öbür türlü beklerdim, normalde haftasonu geçtikten sonra izlemeye zaman bulabiliyorum yeni bölümleri.

ben rupert'a hayran oldum bu bölümde, zaten başlarda favorimdi fakat bu sezon ne kadar pasif olduğunu, tom ve stephanie gibi ittifakının dışında kalanlarla ve james gibi sırf ittifak kurduğu için koruduklarıyla ilgili de nasıl bir keçi inadı sergilediğini gördükten sonra ondan biraz soğumuştum. ama son bir kaç bölümde çok zekice hamleler yaptı. tahminim kazanacağı yönünde, bana öyle geliyor ki russel'la birlik olup oyunda kalacak, sandra ve jerry'i, ardından parvati'yi gönderecekler. final 3'te russel, rupert ve colby olacak, yarışmayı rupert kazanacak.

sezonun başında yarışmayı russel'ın kazanabileceğini söylüyordum ama artık ihtimal vermiyorum, iyi oynasa ve şu noktaya kadar kalmış olsa da herkes ondan nerdeyse bir tutkuyla nefret ederken, tek bir oy alması bile çok zor. parvati'yi biraz olsun aklı olan gönderir gibime geliyor, finale kalırsa oyları toplayacağı çok belli. sandra açısındansa sizin kadar endişeli değilim, sona kalabileceğini, kalırsa da oyların çoğunluğunu alabileceğini zannetmiyorum. jerry hala en çok irrite olduğum oyuncu, çok aptal ve ukala, tamamen anlık dürtülerine göre oynuyor, iyi oyuncular için mahvediyor yarışmayı.

sizin tahminlerinizden çok farklı benimkiler, bakalım hangimiz daha çok yaklaştık. :) bu 'screenshot' şöleni için de teşekkürler.

Unknown dedi ki...

Öf ingilizcem yok (Damn it!) Sağolsun Çavlan adadaki gelişmeleri anlatıyor burda.

Survivors ready... go!

Yarışmada favorim Rupert demiştim. Ama zıt gidiyomuş diğer yarışmacılarla baksana. İki tribıl kaonsıl (whatever)'da da ipten döndü. Dokunulmazlık ödülü (nasıl diyor siz? immunity!) kazanamazsa işi zor maalesef. Ben şahsen adada hiç kız kalmasın istiyorum.

I'll go tally the votes.

İlerde Survivor'a katılıp adayı silip atasım var. Ama Amerikalıları alıyolar sadece di mi? :)

You can head back to camp. Good night.

Yazı için çok teşekkürler.