29 Eylül 2013 Pazar

The Borgias


Rönesans döneminde papa olmak nasıl bir şey merak etmiş miydiniz? Kabul ediyorum, bu kadar spesifik sorunca evet cevabı veren çok olmayabilir ama soru sorulduktan sonra bence merak etmemek mümkün değil. Hem sıradan bir papanın değil, tarihe geçmiş belki de en tartışmalı papa olarak bilinen Alexander VI, yani gerçek adıyla Rodrigo Borgia ve onunla birlikte ismi cinayet, hırsızlık, tecavüz, rüşvet ve ensest gibi kavramlarla anılan ailesinin hikayesi bu.

19 Eylül 2013 Perşembe

Ruby Sparks

Yönetmen: Jonathan Dayton, Valerie Faris
Yazar: Zoe Kazan
Oyuncular: Paul Dano, Zoe Kazan ve Chris Messina
Tür: Komedi|Fantastik|Romantik
Yapım yılı: 2012
Süre: 104 dk.
Ülke: ABD
IMDb puanı: 7.1/10


Calvin Weir Fields, 19 yaşında yazdığı ilk romanıyla çok satanlar listesini alt üst etmiş ve birdenbire edebiyat dünyasının gözlerini üzerine çekmeyi başarmıştır. Gel gör ki, kendisi oldukça içe kapanık biridir esasında ve bu beklenmedik popularite onu oldukça bunaltmaktadır. Hayranları ve yayıncısı onun yeni kitabının ne zaman çıkacağını merakla bekleyip bu arada onu da gördükleri yerde sıkıştırmayı ihmal etmezken, o bu anları minimuma indirebilmek için olabildiğine içine kapanmıştır. Ayrıca ikinci romanına henüz başlayamadığı gibi içinden tek kelime yazmak da gelmiyordur.


Bu sırada rüyalarında bir kız görmeye başlar ve ona aşık olur. Bu kız gerçek hayatta karşılaştıklarından farklıdır ve onu çok etkilemiştir. Bunu terapistiyle paylaşır, o da kendisine bu konuda yazılı bir ödev verir gelecek sefere geldiğinde getirmesi için. Calvin de oturup Ruby’i, yani rüyalarının kızını kağıda dökmeye başlar böylece. Ta ki bir gün uyanıp, Ruby’nin ta kendisini evine yerleşmiş ve onunla yaşıyorken buluncaya kadar.

11 Eylül 2013 Çarşamba

Gone Home


Oyun türü: Adventure, Exploration
Çıkış tarihi: 15 Ağustos 2013
Platform: PC, Mac, UNIX
Artıları: Güçlü (ve son derece gerçekçi) hikaye, o hikayenin ortama serpiştirilmiş ipuçları ve sesli anlatımla çok güzel biçimde sunulması, ergenlik çağında yaşananların ve bir de üstüne 90'ların havasının çok iyi yakalanmış olması.
Eksileri: Fiyatı. Topu topu 2-3 saat süren bir oyun için 20 dolar biraz fazla.
Gamespot notu: 9.5/10
IGN notu: 9.5/10
IGN oyuncu notu: 7.7/10
Benim notum: 8/10

6 Eylül 2013 Cuma

The Americans


Siz de benim gibi uzun süredir devam eden ve şu günlerde finallerine doğru ilerleyen Dexter ve Breaking Bad’in bitmesiyle oluşacak boşluğun acısını dindirecek yeni bir güçlü dizi arayışı içindeyseniz, size bir önerim var.

The Americans, Sovyetler Birliği’nin henüz dağılmamış olduğu ve soğuk savaşın devam ettiği 1980’ler ABD’sinde geçiyor. Reagan’ın başkanlığının ilk dönemine denk gelen ve ilişkilerin gergin olduğu bu dönemde KGB (bilmeyen varsa Rusların gizli istihbarat örgütü), aynı CIA’in Sovyetler birliği’nde yaptığı gibi, karşı tarafta olan gelişmeleri ülkesindeki kurumlara bildirmek ve gerekirse orada aktif olarak operasyonlar düzenlemek üzere ajanlarını ABD’ye gizli gizli sızdırmakta. Yalnız bu KGB ajanların bazıları diğerlerine kıyasla çok daha özel bir şekilde hazırlanarak, çok daha uzun bir süre için oraya gönderilmekte: Onların görevi oraya yerleşmek ve standart bir Amerikan ailesi gibi yaşamaya başlamak.