18 Ekim 2012 Perşembe

Perfume: The Story of a Murdeder

Yönetmen: Tom Tykwer
Yazar: Andrew Birkin, Bernd Eichinger ve Tom Tykwer (senaryo), Patrick Süskind (roman)
Oyuncular: Ben Whishaw, Alan Rickman, Rachel Hurd-Wood ve Dustin Hoffman
Tür: Dram|Fantastik
Yapım yılı: 2006
Süre: 147 dk.
Ülke: Almanya|Fransa|İspanya|ABD
Dil: İngilizce
IMDb puanı: 7.5/10
Çavlan'ın puanı: 8/10
Umut'un puanı: 8.5/10

Patrick Süskind'in Koku'sunu okuyalı yıllar oldu ama romanı (sadece genel hatlarıyla da olsa) hatırlıyorum, özellikle de bende uyandırdığı hisleri. Bu nedenle bir sinema uyarlaması olduğunu ilk duyduğumda biraz önyargılı yaklaştım; kitaptaki en önemli şey -adı üzerinde- kokuyken, kokulara dair birbirinden etkileyici tasvirlerin sinema diliyle, ses ya da görüntü yoluyla aktarılabilmesi imkansıza yakın değil de neydi? Ama bir şekilde yapmayı başarmış bunu bu film. Kusursuz bir uyarlama değil, hikayenin ve karakterlerin derinliğiyle hikayenin mitolojik kısımları uçmuş gitmiş, yani "kitabı mı okuyayım, filmini mi izleyeyim?" diye sorsanız kesinlikle önce kitap derim, yine de eli yüzü düzgün bir uyarlama bana göre. Beni en çok rahatsız eden -bu tür filmlerde genelde olduğu gibi- olayların Fransa'da geçmesine, karakterlerin de Fransız olmasına rağmen, filmin İngiliz aktörlerle çekilmesi, karakterlerin aralarında İngilizce konuşmaları oldu. Ama bu bir Fransız prodüksiyonu olsaydı Alan Rickman kadroda olamazdı diyip fazla kurcalamadan bırakmak en iyisi belki de.

15 Ekim 2012 Pazartesi

Sefa Sepeti'nin Yeni Sahibi

Bir önceki yazıda bahsettiğimiz çekiliş sonuçlandı! Yazıyı yeni yorumlara bu sabah kapattık – 3. yılımızı kutladığımız yazıya gelen yorum sayısının 333 (3-3-3!) olması da ayrı bir hoşluk kattı için içine.

Sefa sepetini kazanan, 65. yorumun sahibi hayal-et oldu, tebrik :) Sevgili hayal-et, iletişim bilgilerinizi en kısa zamanda kedilervekitaplar@gmail.com adresine gönderin lütfen ki paketinizi hemencecik kargoya verebilelim.

Çekilişe katılan herkese güpgüzel yorumları için çok ama çok teşekkür ederiz!

3 Ekim 2012 Çarşamba

Sefa Sepeti Hediyesi

Bugün Kediler ve Kitaplar'ın 3. doğum günü! Artık tam 3 yaşındayız ve her ne kadar son zamanlarda biraz tembellik, biraz da blogger'ın bize zorla dayattığı yeni arayüzün korkunçluğu ve saç baş yolduran bozuk kodları nedeniyle burayı güncel tutmak konusunda pek başarılı olamamış olsak da, 3. yaşın kutlamayı pek bir hak ettiğini düşündük. Bu kutlama da, çekiliş yoluyla belirlenecek bir okuyucumuza bir hediye paketi göndermek olacak.

5 kitap ve 5 film dvd'sinden oluşan hediyeler şunlar:



1 Ekim 2012 Pazartesi

Wicked Rider

Yeni oyunum nihayet yayında. Wicked Rider önceden yaptığım yarış oyunlarına benzer bir şekilde, tarz olarak Amiga/DOS zamanının retro yarış oyunlarının tarzında bir motosiklet yarışı oyunu. Yasadışı yarışlardan para kazanıp hem yeni pistlerde yarışmaya hak kazanmaya çalışırken, hem de motosikletimizi geliştirebiliyorsunuz. Oyunda aynı zamanda bize meydan okuyan rakiplerle iddiaya girip daha fazla kazanmamız (veya kaybetmemiz) mümkün.