20 Haziran 2012 Çarşamba

Kate Winslet Filmleri

Kate Winslet, kuşkusuz çağımızın en yetenekli oyuncularından biri. Her filminde biribirinden farklı kişiliklere büyük bir ustalıkla bürünen 36 yaşındaki İngiliz gülü, tatil yaptığı Richard Branson'ın evinde çıkan yangında Branson'ın 90 yaşındaki annesini alevlerin arasından dışarı taşıyarak kurtarıp bir de kahraman oldu. Ben de Winslet'ın kaçırdığım filmlerini bulmak, sevdiğim filmlerini tekrar izlemek ve her birinden kısaca bahsedeceğim bir yazı yazmak için daha iyi bir zaman olamaz diye düşündüm. İşte aktrisin seslendirme yaptığı animasyonlar hariç oynadığı tüm filmler, kronolojik sırada:

Heavenly Creatures

10 Haziran 2012 Pazar

Prometheus

Yönetmen: Ridley Scott
Yazar: Jon Spaihts ve Damon Lindelof
Oyuncular: Noomi Rapace, Michael Fassbender, Charlize Theron, Idris Elba, Guy Pearce
Tür: Aksiyon|Korku|Bilim Kurgu
Yapım yılı: 2012
Süre: 124 dk.
Ülke: ABD
Dil: İngilizce
IMDb puanı: 7.3/10


Burada yeni yazı yayınlanmayalı uzun süre oldu, değil mi? Şu sıralar yoğunluk sebebiyle Çavlan da ben de bir şey yazamadık. Ayrıca eski yazılara bıraktığınız yeni yorumları cevaplayamasak da hepsini okuyoruz, yani merak edenler için hâlâ yaşıyoruz ve burayı bırakmadık :)

Alien serisinin ikinci filminden sonra gelen ve -bence- Alien evrenini pek de bir yere taşıyamayan devam filmlerinden sonra (ki sevenleri alınmasın ama Alien vs Predator gibi saçmalıkları hiç saymıyorum bile), Prometheus baştan beri farklı ve yeni bir şeyler sunacağının sinyallerini veriyordu. Herkes adına konuşamam elbet ama orijinal Alien’ın hayranlarından biri olarak yıllar geçmesine rağmen aynı şeyi anlatan Alien filmlerinden tek sıkılan ben değilimdir muhtemelen. Bilmeyenler için özet geçersek: Prometheus, ilk “Alien” filmini yöneten Riddley Scott’un yönettiği ve yine bu filmdeki evrende (fakat daha önceki bir zaman diliminde) geçen bir bilim kurgu filmi. Bir yandan Alien'da cevaplanmadan bırakılmış ve merak ettiğimiz gizemlere (lv426, derelict ship, space jockey) değinirken, diğer yandan işlediği konuyla seriden ayrılan, kendi başına izlenebilecek ve değerlendirilebilecek bir film.